0
Spicy mango avocado salade
Heerlijke verwarmende spicy mango avocado salade, begin je al te watertanden? Kan prima als side of als maaltijdsalade worden gegeten.
Wist je dat: mango’s meer bètacaroteen dan welk ander fruit dan ook bevatten? Wat is bètacaroteen dan precies of waar is het goed voor? Het is een ontzettend krachtige antioxidant die je lichaam beschermt tegen vervuiling en veroudering en helpt met het herstel van je cellen. Klinkt goed toch? Daarnaast bevatten ze ook heel veel vitamine A en C, bij 200 gr mango zit je al aan driemaal je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (200 gr haal je over het algemeen makkelijk uit 1 mango).
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de Spicy mango avocado salade
- 1 kleine mango
- 1 avocado
- 1 rode ui
- 1/2 rode peper
- Peper naar smaak
- Himalaya zout naar smaak
- 1 zakje bladsla
- Handje tauge
- Verse bieslook, koriander en peterselie naar smaak
- Paprika poeder naar smaak
- 100 gr gekookte quinoa
- Handjevol geroosterde cashewnoten en pompoenpitten
- Handjevol kiemgroente
Voor de dressing
- 2 el (vegan) mayonaise
- 1 teentje knoflook
- klein stukje gember
- Stukje rode peper
- 1 el ui
- 2 el sojasaus
- 1 el water
- 1 el citroen
- 1 el ketchup
- verse koriander naar smaak
- 1/2 tl paprika poeder
Benodigde tijd: 25 minuten.
- Kook de quinoa volgens de verpakking
- Snijd de mango en avocado in blokjes
- Snijd de rode ui in dunne halve maantjes en zet 1 el opzij voor e dressing
- Snijd de rode peper en bosui fijn
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in de keukenmachine en mix tot het een mooie gladde dressing is geworden
- Bak de cashewnoten met de pompoenpitten en een beetje peper en himalaya zout
- Meng de bladsla samen met de quinoa en schenk de dressing eroverheen, roer goed door
- Strooi de avocado, mango, peper, bosui, tauge en rode ui over de salade en top af met de verse kruiden, de kiemgroente en de cashewnoten. Enjoy!
Onze aanraders