Dille bieten hummus

  -  Health   -  Dille bieten hummus
Dille bieten hummus

Dille bieten hummus

Op zoek naar een lekkere en frisse spread? Deze dille bieten hummus smaakt zo lekker fris en is heerlijk te combineren met rauwkost, op een toastje, broodje, in een wrap of bij een salade. Binnen een handomdraai heb je deze hummus op tafel staan en het is ook nog eens een goede manier om extra groente binnen te krijgen.

Wist je dat: dille rijk is aan vitamine C en dat het veel betacaroteen bevat?

Dit recept is gecreëerd volgens de leer van de Chinese medicijnen en de 5 elementen. Door het op die manier te maken haal je de meeste energie uit je voeding en kun je jezelf meer in balans brengen. Wil je meer weten over voeding en de Chinese leer of ben je geïnteresseerd in een holistische kijk op het leven? Kijk dan op By Meraki, dat is een ander platform dat ik gecreëerd heb om bij te dragen aan thuiskomen in onszelf. Om onszelf weer te herinneren wie we zijn.

Genoeg daarover, voor nu lekker door naar een healthy en super lekkere dille bieten hummus:

~ adv. ~

Wat heb je nodig voor de Dille bieten hummus

  • 1 blik kikkererwten
  • versgemalen zwarte peper (ik gebruik acacia hout peper- en zoutmolen) naar smaak
  • Cayenne naar smaak
  • 1 teentje knoflook
  • Zout naar smaak
  • 30 ml tahini
  • 20 ml citroensap
  • 120 gr bieten
  • Verse dille naar smaak
  • 1 tl kappertjes met 1 tl van het kappertjeswater
  • 15-20 ml Olijfolie

Keuken benodigdheden

  • Blender
  • Snijplank
  • Mes
  • Luchtdicht potje *optioneel

Handig om te hebben

Bereiding

  1. Pel de knoflook en snijd in vieren
  2. Doe alle ingrediënten in de blender en blend tot het een mooie gladde hummus is geworden
  3. Schep in een mooi potje, schaaltje of bakje en top af met wat olijfolie, peper en verse dille. Geniet ervan!

Bewaartip: in een luchtdicht potje kun je de hummus 7-10 dagen bewaren, na openen we binnen 3 dagen consumeren.

Serveertip: maak een lekkere tapas/ mezze platter met deze vegan tzatziki erbij, wat afgebakken pita’s, rauwkost om te dippen, olijfjes, nootjes en wat vers fruit. Enjoy your platter!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1