Rode curry in twee stappen
Wij houden wel van een pittige maaltijd op z’n tijd. Een van de favoriete keukens van mijn vader is de Thaise keuken. Vandaar dat we vroeger regelmatig Thaise rode curry voorgeschoteld kregen. Je kunt het heel simpel uit een pakje maken natuurlijk. Net zo simpel is het lekker zelf maken! Makkelijker bestaat niet en lekkerder trouwens ook niet. Met dit Thaise rode curry recept maak je zelf de lekkerste rode currypasta. Waarom zou je het uit een potje halen als je binnen 5 minuten zelf rode curry kan maken? Lekker met kip en rijst!
Thaise rode curry recept
- 2 rode pepers
- 1 stengel citroengras
- 2 cm verse gember
- 2 sjalotten
- 2 tl kokosbloesemsuiker (of rietsuiker)
- 1 el kokosolie (gesmolten)
- 1 el vissaus
~ adv. ~
Bereiding
- Snijd alles in stukjes en doe in de vijzel of gebruik een keukenmachine
- Zorg dat alles goed gemengd is en klaar!
Manon
Lijkt me lekker en makkelijk, hoe verwerk je het verder in een recept?
EerlijkerEten
Hi Manon, je kunt 2 el aanbakken in de pan en dan kip erbij bakken. Vervolgens wat kokosmelk en groente naar keuze toevoegen en even laten inkoken. Serveer met (gebakken) rijst en strooi er wat verse koriander over en je hebt een heerlijke curry!