0
Spicy sajoer boontjes
Een typisch Indonesisch recept; sajoer boontjes. Sajoer is een nat groente gerecht. Je kookt de boontjes dan ook met ui en verschillende kruiden in totdat al het vocht is ingekookt. Daardoor krijgen de boontjes een heerlijke ‘glaze’ van het zelfgemaakte boemboe achtige mengsel. Sajoer boontjes zijn heerlijk bij Indonesische gerechten! Het is echt ontzettend makkelijk om te maken en een echte smaaksensatie. Ook leuk als je met de feestdagen een keer iets anders wilt, kerstdiner met een Aziatisch tintje. Who knows! In ieder geval een lekker en gezond bijgerecht dat iedereen kan maken.
~ adv. ~
Sajoer boontjes voor 4 personen
- 400 gr sperziebonen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- stuk verse gember (ongeveer 1 cm, raspen)
- 1 el sambal
- 2 el santen (kokoscreme)
- 400 ml kippenbouillon
- 1 tl koriander
- 1 tl laos
Hoe maak je sajoer boontjes?
- Haal het uiteinde van de sperziebonen af en snijd ze doormidden
- Snipper de ui, snijd de knoflook in kleine stukjes en rasp de gember
- Verhit een pan met wat kokosolie en fruit daarin de ui met knoflook
- Voeg dan de gember, sambal, koriander en laos toe
- Roer nog even goed door en voeg dan de santen en bouillon toe samen met de sperziebonen
- Laat de saus inkoken en serveren maar!