Paksoi stamppot met ketjap gehaktballetjes

  -  Diner   -  Paksoi stamppot met ketjap gehaktballetjes
Paksoi stamppot met ketjap gehaktballetjes

Paksoi stamppot met ketjap gehaktballetjes

Eigenlijk zou je het deze tijd van het jaar wat warmer willen hebben maar aangezien dat niet het geval is had ik zin in stamppot. Een winterse maaltijd maar wel wat frisser dan gewoonlijk: paksoi stamppot met ketjap gehaktballen. Door de paksoi wordt het lekker knapperig en fris en de ketjap gehaktballen vind ik zelf de lekkerste die er zijn. Het is snel en makkelijk te maken, wat ook fijn is na een lange dag werken. Ik hoop wel dat dit de laatste stamppot is die ik maak dit seizoen… op naar mooier weer!

Wat heb je nodig:

Gehaktballetjes met ketjap

  • 500 gr biologisch gehakt (half om half of runder, wat je lekkerder vindt)
  • 3 el ketjap
  • 1 el worcestersaus
  • 1 ei
  • 4 el kruidenpaneermeel
  • 2 tl sambal
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl chilipoeder
  • himalaya zout of Keltisch zeezout
  • versgemalen zwarte peper (ik gebruik acacia hout peper- en zoutmolen)

Gehakt kruiden

Paksoi

Paksoi stamppot

  • 750 gr kruimige aardappelen
  • 1 paksoi
  • 1 el sambal
  • 1 bakje biologische spekjes

Paksoi snijden Gehaktballen maken

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en wat zout
  2. Kruid het gehakt met alle ingrediƫnten en meng goed door elkaar
  3. Draai 4 grote of 8 kleine gehaktballen van het gekruide gehakt
  4. Zet een hapjespan op het vuur met wat biologische bakboter erin, als de boter goed lichtbruin is leg je de gehaktballen in de pan
  5. Draai ze regelmatig om tot ze rondom gekleurd zijn, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan
  6. Zet een andere pan (koekenpan) op het vuur en bak daar de spekjes in
  7. Snijd de paksoi fijn
  8. Als de aardappelen goed zijn haal je ze van het vuur en stamp je ze tot het een mooie puree wordt
  9. Voeg 1 el sambal, gebakken spekjes en de gesneden paksoi toe en roer alles goed door elkaar, voeg wat zout naar smaak toe
  10. Dan kun je de gehaktballen van het vuur halen en de stamppot en gehaktballen over de borden verdelen
  11. Voor de jus doe je wat water in de pan waar je de gehaktballen in gebakken hebt en dan krijg je een gezonde en lekkere vleesjus

Gehaktballen bakken

Paksoi stamppot met ketjap gehaktballetjes

Comments: 4

  • Chantal
    11 augustus 2014

    Wat een geweldig gerecht. Vol van smaak.. perfecte ballen en paksoi heerlijk knapperig.

  • Jolanda
    29 april 2014

    Net gemaakt en gegeten: heeeeerlijk!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1