0
Mexicaanse lasagne
Hier is ‘ie dan, nummer drie uit de Mexicaanse reeks; de Mexicaanse lasagne! Als je van Mexicaans eten houdt is dit echt een aanrader. Het heeft alles; refried beans, salsa, gehakt en lekker veel kruiden. De lasagne lagen zijn Vakantie inspiratie Het is een frisse, lichtpittige, Mexicaanse creatie geworden die gezond is en goed vult. Ik ben benieuwd naar jullie vakantie inspiratie!
Wat heb je nodig:
- Refried beans (recept)
- Salsa (recept)
- Handjevol verse koriander
- Klein handjevol verse basilicum
- 1 el verse peterselie
- 1 ui
- 100 gr spinazie
- Himalaya zout
- Peper
- Biologisch gehakt
- Cajun kruiden
- Refried beans (zelfgemaakt)
- Salsa (zelfgemaakt)
- Parmezaanse kaas geraspt
- 4 Tortilla’s (4 granen)
~ adv. ~
Bereiding
- Maak eerst de refried beans
- Dan de salsa
- Doe de koriander, basilicum, peterselie, ui, spinazie, zout en peper in de blender tot je een mooie mix krijgt
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Rul het gehakt in een pan met een gesnipperd uitjes en wat peper en himalaya zout
- Vet een ovenschaal in met kokosolie
- Verspreid de tortilla’s over de ovenschaal
- Smeer de helft van de refried beans over de tortilla’s heen
- Smeer vervolgens de helft van de spinazie salsa er overheen, dan de tomaten salsa, het gehakt en dan de kaas
- Herhaal de lagen nog een keer
- Zet dan de ovenschaal 20-25 minuten in de oven