Linzensoep

  -  Diner   -  Linzensoep
Linzensoep

Linzensoep

Heerlijk vullende linzensoep voor de koudere dagen! Linzen bevatten bizar veel vezels die heel goed zijn voor je spijsvertering en je darmen. Buiten de vele vezels is het ook een hele goede eiwitten en ijzerbron, een goed product voor de vegans onder ons.

Linzen kun je op zoveel verschillende manieren gebruiken, maar deze soep is toch wel een van mijn favorieten.

~ adv. ~

Wat heb je nodig voor de linzensoep

  • Olijfolie
  • 2 prei
  • 3 teentjes knoflook
  • Peper naar smaak
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 tl gember
  • Zout naar smaak
  • Peterselie naar smaak
  • Paprikapoeder naar smaak
  • 1/2 tl kurkuma
  • 4 el curry poeder
  • Rode linzen
  • 1,5 liter gekookt water
  • 3 groente bouillon blokjes

Benodigde tijd: 45 minuten.

  1. Snijd de prei in halve ringen en de knoflook fijn

  2. Verhit een soeppan op het vuur met een scheutje olijfolie

  3. Schenk het water en de bouillon bij het mengsel, breng nog even op smaak met wat peterselie, paprikapoeder en curry en voeg dan de linzen toe

  4. Fruit de prei daarin goed aan met de peper, uienpoeder, chili poeder, gember, zout, peterselie, paprika, kurkuma en curry mooi aan

  5. Voeg de knoflook toe en bak kort mee

  6. Laat goed doorkoken tot het de juiste dikte heeft bereikt en proef op de linzensoep naar je smaak is

  7. Serveer de soep met wat verse peterselie en geniet ervan

Linzensoep

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1