0
Kikkererwten shoarma
Dit is echt waanzinnig lekker, kikkererwten shoarma, mmm! Lekker voor op een luie zondag, vroeger gingen we dan wel eens naar de beste shoarma tent in Haarlem, maar die maken helaas geen vegan shoarma. Het recept is zo gemaakt en echt om je vingers bij af te likken. De salade erbij maakt het lekker fris en geeft je wat extra groente, die lazy Sunday kom je zo dan toch guilt-free door ;) Enjoy!
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de kikkererwten shoarma
- 1 blik kikkererwten
- 1 scheutje olijfolie
- 1 el shoarma kruiden
- 1 avocado
- 1 rode ui
- 1 komkommer
- 2 rode bieten
- handjevol verse munt
- 80 gr doperwten
- 2 el (vegan) mayonaise
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/4 tl knoflookpoeder
- peper en himalaya zout naar smaak
- 4 (spelt of glutenvrije) pitabroodjes
- Wat sla voor garnering
- Optioneel: een (vegan) knoflooksausje
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Lek de kikkererwten uit en spoel af
- Dep de kikkererwten droog en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier
- Schenk de olijfolie eroverheen samen met de kruiden en meng goed
- Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten (tot ze mooi goudbruin en een beetje knapperig zijn
- Snijd ondertussen de komkommer, avocado, munt en bieten in stukjes en doe samen in een beslagkom
- Snijd de ui fijn en voeg die toe samen met de doperwten, mayonaise en kruiden
- Roer goed door en proef of het op smaak is, zo niet voeg nog wat extra kruiden toe
- Bak een spelt of glutenvrije pita af en schep de haal de kikkererwten uit de oven en laat even afkoelen
- Schep de avocado bieten salade in je broodje samen met de gebakken kikkererwten en garneer met sla en saus
Tip: Wij hebben de verse munt van de Lidl webshop gebruikt. Wij zijn fan van hun groente, fruit en kruiden.