Indiase dahl met dosa’s en frisse vegan yoghurt saus

  -  Diner   -  Indiase dahl met dosa’s en frisse vegan yoghurt saus
Indiase Dahl

Indiase dahl met dosa’s en frisse vegan yoghurt saus

Zin in een heerlijke, smaakvolle en gezonde vegan maaltijd? Dit is echt mega lekker en voedzaam.

Uiteraard hebben we het recept weer 5 elementen rond gemaakt – umami. Als je alles bij elkaar in 1 hap eet dan gaan je smaakpapillen een feestje vieren.

Wist je dat: linzen ontzettend veel vezels bevatten? Zelf vier keer zoveel als in zilvervliesrijst. Ze zorgen voor een goede spijsvertering en zijn een goede bron voor eiwitten, ijzer, fosfor, magnesium, foliumzuur en verschillende B-vitamines.

~ adv. ~

Wat heb je nodig voor de Indiase dahl

Voor 4 personen

  • 2 uien
  • 2 teentje knoflook
  • 1/2 tl cayenne poeder
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 1/2 tl mosterdzaad
  • 1/2 tl chili vlokken
  • zout naar smaak
  • 2 el tomatenpuree
  • 1/2 tl kurkuma
  • 600 ml gekookt water
  • 1 blik linzen of 200 gr linzen
  • 1 kleine bloemkool in roosjes
  • peper naar smaak
  • 1 tl groente bouillon poeder of 1 groente bouillon blokje
  • Peterselie en koriander naar smaak
  • Snufje gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl kerrie poeder

Voor de frisse vegan yoghurt saus

  • 3 el kokos yoghurt
  • 2 el vegan mayonaise
  • 1/2 bosui fijn gesneden
  • 1/4 rode ui fijn gesneden
  • Peper naar smaak
  • Himalaya zout of Keltisch zeezout
  • Verse peterselie of gedroogde peterselie naar smaak
  • Citroensap naar smaak
  • Snufje gerookte paprikapoeder

Voor de Dosa’s

  • 250 gr kikkererwten of linzenmeel
  • 4 el mosterdzaad
  • Peper naar smaak
  • Himalaya zout naar smaak
  • Snufje bak soda
  • 600 ml water
  • 1 tl sesamzaad
  • Snufje gerookte paprikapoeder

Bereiding

  1. Maak het dosa beslag door alle ingrediënten op de volgorde van het lijstje in een beslagkom te doen en goed door elkaar te mengen en zet even opzij
  2. Maak de Indiase dahl, snijd de ui en knoflook fijn
  3. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en fruit daarin de ui
  4. Als de uitjes glazig zijn kun je de knoflook toevoegen en dan de rest van de ingrediënten toe tot aan het water
  5. Fruit alle kruiden even goed aan en voeg dan het water en de rest van de ingrediënten toe, laat inkoken tot de gewenste dikte
  6. Bak ondertussen de dosa’s in een hete pan met wat olijf- of kokosolie, ik houd van lekkere dunne dosa’s, maar dat is aan jullie
  7. Maak dan het sausje en serveer alles samen. Smeer de dosa’s in met wat saus en eet er een lepel dahl bij en geniet!
Indiase Dahl

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1