Indiase curry met linzen
// <![CDATA[
googletag.pubads().definePassback('/4217/3rdparty/Eerlijketen', [1, 1]).setTargeting('campaign', ['2016020554BLOG2']).display();
// ]]>
Een lekker makkelijk vegetarisch bordje vol Indiase curry met linzen getopt met lekkere nootjes! Lekker, makkelijk en gezond, daar houden we allemaal wel van. Je komt thuis uit je werk en hebt geen zin om uren in de keuken te staan maar je wilt toch iets gezonds en lekkers op tafel zetten. Plunder je groente lade leeg en geef er een keer een ander smaakje aan met de Indiase kruidenpasta van Pataks. Ik heb een linzen curry gemaakt en jawel, je kunt er alle groente in doen die je lekker vindt of wat je over hebt in je koelkast. Fruit een uitje samen met een beetje van de kruidenpasta en je voegt daarna de groente toe die je lekker vindt voor een vitaminen en mineralen rijke kom vol lekkers.
De kruidenpasta’s van Pataks zijn rijk van smaak door de heerlijke kruiden die erin zitten, zoals; koriander, paprika, kurkuma, komijn en gember. Hierdoor heeft het een authentieke, Indiase smaak. Wij zijn enthousiast, want ook als je niet van heel erg pittig eten houdt, is de kruidenpasta van Pataks een goede basis om te gebruiken. Toevallig houd ik zelf wél van een pittig randje aan een maaltijd dus voeg ik nog wat chili toe, maar mocht je daar nu minder van houden dan is de pasta zelf meer dan genoeg voor een heerlijke smaak aan je ‘gewone’ groente gerecht of je dagelijkse kost. Wil je nu niet vegetarisch eten dan kun je b.v. kipfilet ook heel lekker marineren in de kruidenpasta, grill daarna de kip, snijd in stukjes en meng door de groente. Opties genoeg voor een keer wat anders, een aanrader voor in de voorraadkast!
Wat heb je nodig voor de Indiase curry met linzen
Voor 2 personen
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 3 tomaten
- 1/2 courgette
- 150 gr tauge
- 100 gr linzen
- 2 el limoensap
- 200 ml kokosmelk (je kunt ook kookroom gebruiken)
- 4 el Pataks Milde Curry kruidenpasta
- 200 ml water
- Handjevol cashewnoten
- 1/2 chili peper
- versgemalen zwarte peper (ik gebruik acacia hout peper- en zoutmolen)
- Himalaya zout of Keltisch zeezout
- Handjevol verse koriander
Bereiding
- Snipper de ui en de knoflook en snijd de tomaat in blokjes
- Verhit een pan met (kokos)olie en fruit daarin de ui en de knoflook samen met 1 el van de Milde Curry kruidenpasta
- Voeg vervolgens de tomaten toe en roer goed door
- Snijd ondertussen de courgette in stukjes en voeg die dan ook toe
- Meng 200 ml water met 3 el kruidenpasta en roer door de groente
- Voeg de linzen toe en laat het 20 minuten door pruttelen
- Strooi daarna de taugé over de groente en roer de kokosmelk erdoor en laat nog even doorkoken
- Breng op smaak met limoen, peper en himalaya zout en eventueel de chili als je dat lekker vindt
- Rooster een handjevol cashewnoten in een pan met wat (kokos)olie en breng die ook op smaak met peper en himalaya zout (in mijn geval heb ik daar nog wat chili en knoflookpoeder overheen gedaan)
- Schep de groente in een kommetje en strooi daar de cashewnoten en koriander overheen en geniet!
Lilly
Woensdagavond komen mijn vriendinnen eten. Ik denk dat zomaar is het hoofdgerecht gaat worden, het ziet er super lekker uit!!
annemiek
Oeh, dit recept lijkt me heerlijk! Maar gebruik je ‘rauwe’ linzen of linzen uit blik?
Groetjes!
EerlijkerEten
Hi Annemiek,
Bedankt voor je bericht, voor dit recept hebben we inderdaad ‘rauwe’ linzen gebruikt. Je kunt ze bij de meeste supermarkten wel kopen.
Succes en alvast eet smakelijk!
Annemiek
Dank je wel! Staat voor zondag op de planning, ik laat je weten hoe het smaakte, hihi ;) Groetjes!