Hamburger picobello portobello
Het barbequeseizoen is inmiddels geopend en je kunt toch wel met zekerheid zeggen dat de hamburger het meest populaire stukje vlees is dat op hete kooltjes wordt bereid. Wij zijn zelf ook fan van een goede hamburger op zijn tijd, bijvoorbeeld de Italiaanse- of de Cajunburger. Tijd voor weer een nieuw recept voor een gezonde hamburger en deze keer met een wel heel eerlijk broodje; een mooie portobello champignon. De portobello als broodje in combinatie met het bedje van spinazie en guacamole, een mals biologisch tartaartje en de salsa van tomaat en ui, maakt het weer een ware gezonde smaakexplosie!
Misschien is het jullie al opgevallen; Heinz heeft op dit moment een leuke hamburgerwedstrijd lopen; ‘Zet je burger op de kaart.‘ In samenwerking met chefkok Ron Blaauw gaat Heinz op zoek naar de beste zelfgemaakte hamburger, ingezonden door jullie! Het leuke is dat de winnende burger een plekje krijgt op de kaart bij Ron’s Gastrobar.
Iedereen kan tot 15 juni zijn hamburger inzenden via deze Facebookpagina. Tijdens een groot finale event zal Ron Blaauw de beste burger bekendmaken.
Portobelloburger voor 2 personen
Ingrediënten portobelloburger
- 2 biologische rundertartaartjes
- 4 middelgrote portobello champignons (even groot als de tartaar)
- 3 sjalotten
- 1 avocado
- 1 tomaat
- 1 tl citroensap
- Handjevol verse bladspinazie
- Heinz ketchup
- Cajun snippers
- Peper
- Zout
Bereiding guacamole
- Schep de avocado leeg in een kom
- Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg 1/3 van de tomaat toe aan de avocado. De rest is voor de salsa
- Pel en snipper de sjalotten, voeg een halve tot hele sjalot toe aan de avocado. De rest is voor de salsa
- Voeg peper, zout en citroensap toe en meng tot 1 geheel
Bereiding portobello hamburger
- Snijd de steeltjes van de portobello champignons (niet wassen! gebruik een doekje om ze schoon te maken)
- Fruit de uitjes en voeg wat Heinz ketchup toe zodat ze licht carameliseren
- Voeg de blokjes tomaat toe met wat peper en laat licht garen
- Sla de tartaartjes plat in je hand, wrijf in met peper, zout en de cajunsnippers en bak ze 2 tot 3 minuten op elke kant
- Bak de portobello’s heel kort in een goed verhitte koekenpan
- Gebruik 1 portobello als onderste broodje
- Smeer de guacamole uit over de portobello en bedek vervolgens met wat verse bladspinazie
- Leg de tartaar op het bedje van spinazie, voeg een klein beetje Heinz ketchup toe en verdeel de salsa rijkelijk
- Smeer de bovenste portobello ook in met wat guacamole en maak de burger af. Eet smakelijk!