Gevulde puntpaprika met spinazie en feta (vlog)

  -  advertorial   -  Gevulde puntpaprika met spinazie en feta (vlog)
gevulde puntpaprika met spinazie

Gevulde puntpaprika met spinazie en feta (vlog)

// <![CDATA[ googletag.pubads().definePassback('/4217.nl', [1, 1]).setTargeting('campaign', ['201510192']).display();
// ]]>

Normaal gesproken gebruiken we geen magnetron, sterker nog we hebben er geen eens een! Maar toen LG ons vroeg om een nieuw soort combimagnetron met lightwave technologie te testen werden wij wel nieuwsgierig. Lightwave is een nieuwe technologie waarbij er verhit wordt middels houtskool lichtstraling. De Charcoal Lighting heater. Dat klinkt spannend he?

~ adv. ~

De lightwave technologie combineert de Charcoal Lighting heater met actieve convectie, een grote ventilator achterin de magnetron. Deze verspreidt de hitte van de vier hitte elementen (inclusief de charcoal lighting heater) gelijkmatig door de magnetron en zorgt dat de temperatuur stabiel blijft. Zo wordt het voedsel beter verwarmd en heb je geen bereidingsverschillen in hetzelfde gerecht.

Hiermee kun je gerechten als een echte chef klaarmaken omdat je er knapperige resultaten mee behaald, daarmee bedoelen we dus; sappig van binnen en knapperig van buiten.

Het apparaat zelf ziet er mooi uit. Het was even rommelen met verpakkingsmateriaal en het weegt ook wat. Maar zo op het eerste gezicht ziet het eruit als een makkelijk te gebruiken product, maar wel (LG kwaliteit).

Het viel direct al op dat er een accessoire bij zit die je niet zo 1,2,3 bij een magnetron zou verwachten, dat is namelijk de stomer! Bestaande uit een stoomschaal, stoomplaat en een stoomdeksel, zoals je die ook ziet bij luxe roomservice ;)

Het gaat ons vooral om die lightwave houtskool functie omdat dat het innovatieve is aan deze combimagnetron. Ze zeggen dat je door de stralingen niet doorgaan nadat het product bereid is, waardoor het ‘slechte’ van een magnetron niet meer zo slecht is.

Ze zeggen dat je door het houtskool element maaltijden krokant kunt opwarmen. Je zult dus niet meer van die slappe broodjes krijgen na ontdooien. Aan de slag! We gaan een gevulde paprika maken met spinazie en feta, eens kijken of dit er net zo lekker uitkomt als hoe we het normaal gesproken maken (in de grill).

We leggen dit spektakel vast in een vlog!

LG combimagnetron met charcoal

Wat heb je nodig

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 100 gr feta
  • 200 gr spinazie
  • olijfolie
  • handje zwarte olijven
  • home made pesto
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 tl chili
  • peper
  • (himalaya)zout
  • pijnboompitten

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven op 220 graden celsius
  2. Verhit een pan en rooster de pijnboompitten
  3. Snijd de olijven en zongedroogde tomaten in kleine stukjes
  4. Verhit olijfolie in een pan en roerbak de spinazie, zongedroogde tomaten, olijven, chili, pijnboompitten, pesto, peper en himalaya zout
  5. Snijd de puntpaprika’s in de lengte door midden
  6. Vul de paprika’s met het spinaziemengsel
  7. Top vervolgens met de feta, deze brokkel je met je handen over de gevulde paprika’s
  8. Leg de paprika’s in een ovenbestendige schaal en zet deze 20 minuten in de voorverwarmde oven
  9. Als de feta mooi bruin is zijn de paprika’s klaar en ready to eat!

Om de LG combimagnetron te testen, hebben we de paprika’s laten afkoelen om deze vervolgens weer op te warmen met de speciale “krokant opwarmen functie”. Door het Charcoal Lightwave element blijven ze inderdaad lekker krokant! Je kunt de paprika’s dus prima bewaren en de volgende dag weer opwarmen :)

gevulde puntpaprika met spinazie

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1