0
Gevulde paprika met quinoa pizza-style
Gehakt en quinoa zijn erg goede vrienden ben ik achter gekomen. Deze gevulde paprika met quinoa pizza-style smaakt dan ook weer heerlijk! Het is een leuke manier om ‘ongemerkt’ veel groenten te eten. Waarschijnlijk volgen er snel meer gehakt en quinoa combinaties ;)
Voor 4 personenWat heb je nodig:
- 360 gram quinoa
- 400 gram biologisch rundergehakt
- Italiaanse kruiden
- Pikante pasta saus (zelfgemaakt)
- 1 grote tomaat
- 1 mozzarella
- Handjevol basilicum
- 1/2 bakje kastanje champignons
- parmesaanse kaas geraspt
- 4 grote paprika’s
~ adv. ~
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Kook de quinoa gaar
- Rul de gehakt met de Italiaanse kruiden en wat pasta saus (ik gebruik zelfgemaakte)
- Snijd de paprika’s door de helft en haal de zaden eruit
- Snijd de champignons, tomaat, mozzarella
- Vul de paprika’s met het gehakt, champignons, tomaat, mozzarella en bestrooi ze met wat parmezaan
- Plaats de gevulde paprika’s in een ovenschaal en zet voor ongeveer 20 min in de oven tot alles gesmolten is en de paprika’s gaar