Cajun burgers
Als je van hamburgers houdt maar toch gezond wilt eten is dit een topper! De cajun burgers zijn (zoals de naam al verklapt) lekker spicy en juicy. Maar waarom is deze burger dan gezond? Heel simpel, je maakt zelf de burger met biologisch rundvlees en omdat de smaak van de burger al een voldoening is, gebruik je geen saus. Wel leg je de burger op een spannend laagje spinazie en top je met gecarameliseerde uien. Enjoy!
Wat heb je nodig:
Voor 2 personen- 300 gr biologisch rundergehakt
- 1 grote ui
- 400 gram wilde spinazie
- Zout en peper
- 1 tl knoflook chili olie
Voor de cajun kruiden
- 1 tl himalaya zout
- 1 tl zoete paprikapoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 2 tl zwarte peper
- 1 tl ceyenne peper
- 1 tl tijm
- 1 tl oregano
~ adv. ~
Bereiding
- Verwarm een pan met wat roomboter
- Snijd de ui in halve ringen
- Carameliseer de ui in de pan en breng op smaak met wat peper en himalaya zout (af en toe blijven roeren)
- Verwarm de grill
- Maak van het gehakt 2 burgers en breng op smaak met wat zout
- Mix het zout, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zwarte peper, ceyenne peper, tijm en oregano en bestrooi beide zijde van de burgers ermee
- Grill de burgers tot ze gaar zijn
- Roerbak de spinazie en breng op smaak met peper en himalaya zout
- Verdeel de spinazie over de borden en besprenkel met wat knoflook chili olie, leg de burgers erop en top met de gecarameliseerde uien
Roxan
Deze burgers waren, net als de ‘cheesy’ quinoa ook weer heerlijk. Bedankt voor het recept!
Liefs, Roxan