Linzenburger met Castello Blue
// <![CDATA[
googletag.pubads().definePassback('/4217/3rdparty/Eerlijketen', [1, 1]).setTargeting('campaign', ['2016041337']).display();
// ]]>Blauwe kaas, je moet ervan houden zeggen ze en ik houd ervan! Mijn vriend daarentegen niet, maar toen in hem deze linzenburger voorschotelde met een plak Castello Burger Blue erop, heb ik hem zeker niet horen klagen. Er kwamen eerder geluiden uit van mmm, lekker, dat had ik niet verwacht. En dat is nu het mooie van blauwe kaas. Je kunt er zoveel heerlijke recepten mee maken en het kan dan echt de smaakmaker van het gerecht zijn. Het gaat gewoon om een goede balans in de receptuur en dan weet ik zeker dat je de nog niet blauwe kaas liefhebbers, liefhebbers kunt maken. Wij zijn hier in ieder geval fan van de nieuwe plakken Castello Burger Blue! De naam zegt het al: burger blue, perfecte plakken voor op een burger. Zo krijg je geen vieze handen door het verkruimelen van de kaas en valt het niet van je burger af. Deze plakken kunnen mooi een beetje smelten op je burger waardoor je een romige smaakexplosie krijgt die je burger absoluut verrijkt (als je je burger voor de laatste keer omdraait, direct de kaas erop, dan krijg je het beste effect). Krijg je er ook al zin in?
Wat heb je nodig voor de linzenburger met blauwe kaas
- 400 gr linzen (zwarte, mag uit blik)
- 70 gr polenta of paneermeel
- 100 gr ricotta
- 1 ei
- 2 el verse koriander
- Peper, zout, komijn, chili naar smaak
- 1 citroen (voor rasp en beetje sap)
- 4 grote vleestomaten (dienen ipv brood)
- 4 plakken Castello Burger Blue
- 1 Little gem sla
- Olijfolie
Voor de saus
- 280 gr Griekse yoghurt
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 el chilipoeder
- 1 el citroensap
- 2 el fijngehakte bieslook
- peper en himalaya zout naar smaak
Bereiding
- Pak een beslagkom en prak daar eerst 1/4 van de linzen fijn met een vork, dat zorgt voor een goede binding
- Vervolgens doe je daar de rest van de linzen, polenta, ricotta, ei, kruiden en citroenrasp en sap bij elkaar kneed het tot je een mooi burger mengsel hebt
- Maak er 4 mooie burgers van (je kunt een burgerpress gebruiken of 4 burgers met de hand waar je met een vork wat bakstrepen in drukt)
- Verhit een grillplaat of een goede grote pan met wat (kokos) olie
- Maak ondertussen de saus; meng de yoghurt met de kruiden in een schaaltje
- Snijd de onderkant en de bovenkant van de vleestomaten. Een middenstukje van ongeveer een centimeter dikte heb je niet nodig en kun je in een salade verwerken. Gebruik de bovenkant van de tomaat als onderkant van je burger broodje, dan blijft het mooi staan.
- Snijd de sla fijn en maak die aan met wat olijfolie, peper en himalaya zout.
- Beleg de tomaten als broodjes met de linzenburgers, leg er een plak Arla Castello op en top met wat saus en aangemaakte sla. Leg de onderkant van de tomaat erbovenop en eet smakelijk!
Melanie Weij / About Your Story photography
Yvonne
Lijkt me lekker, maar je kunt toch ook een broodje nemen ipv tomaat?
EerlijkerEten
Hi Yvonne, ja dat kan natuurlijk ook! De smaken vond ik zelf erg mooi bij elkaar passen, maar ik denk dat het met brood ook al heel erg lekker is.