Het vrolijkste frambozentaartje
Het wordt smullen geblazen met deze overheerlijke suikervrije frambozentaartjes van hazelnoot, chocolade en natuurlijk framboos. En nog glutenvrij ook! Wist je dat dat kleine roze vruchtje bomvol vitamine C zit? Maar ook vitamine B2, B6 en B11. Goed om te weten is dat frambozen ook heel veel antioxidanten bevatten. Wel 10 keer meer dan bijvoorbeeld kiwi’s, tomaten en broccoli. Buiten al die gezondheidsvoordelen is de framboos gewoon een lekker zoet vruchtje en al helemaal in combinatie met dit chocolade taartje!Wat heb je nodig
- 1/3 cup hazelnoten
- 1o dadels
- 1/2 tl Himalaya zout of Keltisch zeezout
- 10 frambozen (en nog een paar extra ter decoratie)
- 1/2 cup cashewnoten
- 1 el maple syrup
- 2 el water
- 2 dadels
- 2 el kokosolie
- 1 el raw cacao
~ adv. ~
Bereiding
- Zet 6 cupcake vormpjes klaar of 6 bakjes met bakpapier erin
- Ontpit de dadels
- Doe de hazelnoten, dadels en Himalaya zout of Keltisch zeezout in de keukenmachine en pulse tot er een kleverig deeg ontstaat
- In elk bakje of cupcake vorm doe je 1 eetlepel van het hazelnoten mengsel en druk het aan met je vingers tot de hele vorm bedekt is (onder- en zijkant)
- Maak de keukenmachine schoon, doe de frambozen erin en pulse tot het een papje is geworden
- Schep 1 eetlepel frambozen in elk vormpje en de rest in een kom
- Maak de keukenmachine nog een keer schoon (of je moet er toevallig meerdere in je bezit hebben) en doe er de cashewnoten, maple syrup, water, dadels, kokosolie en cacao in en mix tot het een mooi glad mengsel is geworden
- Dan schep je 1 eetlepel van het mengsel in de vormpjes en top het weer met een eetlepel frambozen
- Plaats minimaal 4 uur in de koelkast tot de vulling goed hard is geworden
Marjan
Het is dat ik dadels heb gekocht om een taartje mee te maken, maar dit recept ga ik zeker een keer proberen, ziet er heerlijk uit!
EerlijkerEten
Leuk om te horen Marjan! Een taart met dadels klinkt goed :)