Cheesecake zonder suiker
We hebben weer een lekker suikervrij taartje voor je in petto; een suikervrije cheesecake welteverstaan. Met courgette. Courgette?! Ja, en het is echt heel erg lekker! De courgette proef je niet, dus een lekkere manier om veel voedingsstoffen binnen te krijgen en er volop van te genieten. Liefhebbers mogen deze cheesecake zonder suiker eigenlijk niet overslaan. We horen graag wat jullie reacties :) 6 personen (6 kleine taartjes)Wat heb je nodig:
Voor de bodem
- 150 gram rauwe pecannoten
- 2 el rauwe cacao
- 2 el agave siroop
- 1 el kokosolie
- 1/2 tl vanille extract
- 1/4 tl Himalaya zout of Keltisch zeezout
Voor de vulling
- 150 gram rauwe cashewnoten (1 uur geweekt in water)
- 120 gram courgette (geschild en in blokjes)
- 2 1/2 el vers geperste citroensap
- 2 el kokosolie
- 4 el agavesiroop
- 1/2 tl vanille extract
- 1/4 tl Himalaya zout of Keltisch zeezout
Voor de topping
- 2 el rauwe cacao
- 1 el kokosolie
- 1 el agave siroop
~ adv. ~
Bereiding
- Laat de cashewnoten een uur weken in water
- Doe de ingrediënten voor de bodem allemaal in de keukenmachine tot het een kleverige massa is geworden
- Schep dan in een cupcake vorm of springvorm, druk goed aan en zet daarna in de vriezer
- Doe dan alle ingrediënten voor de vulling in een blender tot het een gladde creme is geworden
- Haal de bodem uit de vriezer en schep de vulling er overheen
- Doe de ingrediënten voor de topping in een kom en roer goed door met een garde
- Schep de topping over de cheesecake en roer daarna heel voorzichtig met een mes een swirl
- Plaats in de vriezer voor ongeveer 4 uur en eet smakelijk!
evi
Ik ben allergies voor noten, wat zou ik als alternatief kunnen gebruiken?
EerlijkerEten
Hi Evi, Voor de creamcheese zou je ook hüttenkase kunnen gebruiken en dan bij de bodem kan je de pecannoten vervangen door vijgen. Daar zit namelijk ook een crunch in :) Succes ermee!
daniele
Heerlijk maar echt guiltyfree is het niet. Zit veel Agavesiroop in. Helaas is dat maar ietsje minst slecht dan suiker
EerlijkerEten
Goed punt Daniele, de meningen over Agavesiroop zijn verdeeld. We hebben het recept getest met ahornsiroop (maple syrup) en de cheesecakes zijn minstens net zo lekker! Je kunt het ingrediënt dus vervangen ;) Bedankt voor je opmerking.