0
Perfect Pulled Jackfruit Taco’s
Hou je ook zo van Mexicaans eten? De vibe die het met zich mee brengt, de geuren, de muziek begint te spelen in je hoofd, dansend achter het aanrecht! Yes ik ben een echte Mexico fan, van reizen, tot het eten, de ancient cultuur en de prachtige natuur. Dit vegan recept voor pulled jackfruit taco’s is een echte winner. Succes gegarandeerd met dit gerecht, buen provecho y disfrutar!
Wist je dat: jackfruit boordevol vitamine A en B, calcium, kalium, vezels en ijzer zit? Dat is goed voor je botten, bloed, je immuunsysteem en je darmen.
Wat heb je nodig voor de perfect pulled jackfruit taco’s
- 2 blikken jonge jackfruit
- (zelfgemaakte) Mexicaanse kruiden
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie
- peper naar smaak
- zout naar smaak
Voor de vulling
- 1 avocado
- 1 rode ingelegde ui in zuur
- Rode kool en witte kool
- Verse koriander, peterselie, bieslook (wat je lekker vindt)
- 1/4 komkommer
- Handje cherry tomaatjes
- 1 snufje geroosterde paprikapoeder
Voor de saus
- Vegan mayonaise naar smaak
- snufje uienpoeder naar smaak
- peper naar smaak
- 1 teentje knoflook
- Himalaya zout naar smaak
- 1 tl liquid smoke
- 2 gepelde tomaten
- 1 adobo peper
Taco’s naar wens, wij hebben harde mais taco’s gebruikt maar je kunt ook wraps, of wat je maar lekker vindt, gebruiken
Bereiding van de jackfruit taco’s
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Was de jackfruit goed en meng daarna met de olie en kruiden
- Bedek een bakplaat met bakpapier en spreid daar de jackfruit over uit
- Zet in de oven voor 15 minuten
- Maak ondertussen de adobo saus door alle ingrediƫnten in een blender te doen en mixen maar
- Schenk in een kommetje en ready to serve!
- Snijd de avocado, tomaatjes en komkommer in plakjes en de kool in dunne reepjes
- Haal de jackfruit uit de oven
- Pak de borden en leg de taco’s erop
- Bedek ze met wat saus, avocado, kool, jackfruit, ui, verse kruiden en nog wat saus, disfrutar je Jackfruit Taco’s!
Zin in meer Mexicaanse inspiratie? Bekijk dan de Mexicaanse Salsa en Refried Beans