Mooie amandel biscotti’s met chocolade

  -  Comfort Food   -  Mooie amandel biscotti’s met chocolade
glutenvrije biscottis

Mooie amandel biscotti’s met chocolade

Als je een keer in Italië bent geweest heb je ze vast wel eens naast een kopje espresso zien liggen; de biscotti’s. Oftewel, lekker knapperige amandelkoekjes. Lekker voor bij de espresso, of bij een kopje groene thee. Omdat we zelf wel van koekjes (en Italiaans eten) houden, werd het eens tijd om ze zelf te maken. Je kunt er ook glutenvrije koekjes van maken mocht je dat willen.. glutenvrije biscottis ingredienten +/- 20 glutenvrije koekjes

Ingrediënten

  • 1 cup amandelmeel
  • 1,5 cup gluten vrije meel of speltmeel als je wel tegen gluten kunt
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el ahorn (maple) siroop
  • 1 tl vanille of amandel extract
  • 2 grote eieren
  • 2 el kokosolie
  • pure biologische chocolade
  • stuk of 12 amandelen

glutenvrije biscottis ingredienten

glutenvrije biscottis ingredienten

glutenvrije biscottis maken

glutenvrije biscottis maken

~ adv. ~
!– /wp:html –>

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en zet opzij.
  3. Meng in een middelgrote kom de ahornsiroop, vanille of amandel extract, eieren en kokosolie goed door elkaar.
  4. Voeg dan de amandelmeel, glutenvrije meel en bakpoeder toe en roer goed door elkaar tot je een soort cookie dough krijgt, alleen niet zo plakkerig. Gebruik je handen zodat je het kunt kneden.
  5. Breek het deeg door midden, maak er twee grote repen van en leg die op de bakplaat.
  6. Bak de repen ongeveer 25 minuten en laat ze dan afkoelen voor ongeveer 10 minuten.
  7. Snijd dan de repen in kleine repen (over de breedte, niet de lengte) ik haalde 10 repen uit elke reep.
  8. Verspreid de repen op de bakplaat en zet nu 20 minuten in de oven, wel even omdraaien na 10 minuten.
  9. Laat de chocolade au bain marie smelten en doe de amandelen even door de vijzel, zodat je kleine stukjes hebt.
  10. Doop de biscotti in de chocolade of bestrijk ze met een lepel chocolade en strooi daarna de stukjes amandel erover.
glutenvrije biscottis maken glutenvrije biscottis

Comments: 2

  • femke
    26 februari 2014

    Heerlijk recept, heerlijke site! Een vraagje…waar koop je vanille/amandelextract? En is vanillepoeder ook voldoende voor de smaak?
    Groetjes!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1