0
Meesterlijke makreelpaté op speltcrostini’s
Hapjes doen het altijd goed. Als je visite krijgt of gewoon lekker op een zondag op de bank een film gaat kijken. Zelf ben ik een grote hapjes fan, heerlijk al die verschillende smaken en het geeft altijd een bepaald soort gezelligheid. Laatst maakte ik deze meesterlijke makreelpaté op spelt crostini’s met een topping van zongedroogde tomaatjes. Iedereen was zo enthousiast, including me, dat ik het met jullie moet delen! De foto is helaas niet helemaal goed gelukt, maar deze makreelpaté is echt fantastisch! Je kunt het natuurlijk ook gewoon op een broodje eten als lunch, maar met de crostini’s klopt het helemaal. De bite, de smaken, er gebeurd iets dat je blij maakt.
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de makreel paté op spelt crostini’s
- 1 gerookte makreel
- 2 tl sambal brandal
- 2 el mayonaise
- 1 tl citroensap
- himalaya zout of Keltisch zeezout
- versgemalen zwarte peper (ik gebruik acacia hout peper- en zoutmolen)
- 1 tl paprikapoeder
- 1 spelt stokbrood
- 1 teentje knoflook
- zongedroogde tomaten
- Olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Maak de makreel schoon en pluk het vis vlees uit elkaar in een grote kom
- Voeg de mayonaise, sambal, citroen en kruiden toe
- Meng goed door en proef of het genoeg op smaak is
- Snijd het spelt stokbrood in plakjes en leg ze op een bakplaat
- Druppel wat olijfolie over de plakjes stokbrood en zet ze in de oven voor ongeveer 5 minuten (tot ze mooi krokant zijn)
- Plet het teentje knoflook en snijd doormidden en haal het brood (crostini’s) uit de oven
- Smeer de knoflook over de crostini’s
- Vervolgens smeer je de makreelpaté op de crostini’s en top af met een zongedroogd tomaatje