Havermout quinoa fudge bars met caramel

  -  Comfort Food   -  Havermout quinoa fudge bars met caramel
quinoa fudge bars recept

Havermout quinoa fudge bars met caramel

Havermout is hip, quinoa is hot en chocolade is always happening! Vandaag verwen ik jullie met een (te) lekker recept van een havermout, quinoa fudge bars met caramel. Klinkt alsof je het niet mag eten omdat je op je lijn aan het letten bent? Niet nodig, oké eet niet in 1 keer alles op, maar dit is prima verantwoord. Ik gebruik namelijk zelfgemaakte rauwe chocolade en de caramel maak ik ook met raw en superfood producten. Dit is echt een topper als ontbijt of tussendoortje! Enjoy this kind of sweetness ;)

~ adv. ~

Wat heb je nodig

Voor de bodem

  • 50 gr havermout
  • 35 gr quinoa flakes
  • 5 gr gepofte quinoa
  • 140 gr ontpitte dadels
  • 1 tl vanille poeder of vanille extract
  • snufje himalaya zout of Keltisch zeezout
  • 1 tl kaneel
  • 1 el ahornsiroop (of een andere natuurlijke zoetmiddel)
  • Klein scheutje water

Voor de chocolade

Voor de caramel

Bereiding

  1. Ontpit de dadels
  2. Doe de havermout, quinoa flakes, gepofte quinoa, dadels, vanille, zout, kaneel en ahornsiroop in de keukenmachine en mix tot het een geheel is geworden
  3. Als het niet plakkerig genoeg is voeg dan nog een klein scheutje water toe (het hangt af van hoe vers de dadels zijn)
  4. Pak een vierkante ovenschaal of andere schaal (niet al te groot, die van mij is 12x12cm) en leg daar een bakpapiertje in
  5. Gooi het havermout mengsel in de schaal en druk heel goed aan met een lepel of met je handen
  6. Zet het in de koelkast
  7. Laat de raw cacaoboter smelten (au bain marie)
  8. Voeg de raw cacao poeder en de palmsuiker toe en roer tot het een geheel is geworden
  9. Haal de schaal uit de koelkast en schenk de chocolade over de bodem, verdeel goed
  10. Zet de schaal weer terug in de koelkast voor ongeveer 30 minuten
  11. Maak ondertussen de caramel, smelt de raw cacacoboter en meng het dan met de lucuma
  12. Je kunt de bars met een spuitzak mooi versieren met de caramel, maar je kunt het er ook met een lepel over heen gieten in lijnen
  13. Zet de bars nog een half uur tot een uur in de koelkast en enjoy your fudge bars!

quinoa fudge bars recept

Comments: 2

  • Yssie
    15 maart 2016

    Ziet er heerlijk uit. Waar vind ik eigenlijk alleen de rauwe cacaoboter?
    Gr Yssie.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1