0
Happy havermout koekjes appel-pecan
Deze is voor alle cookiemonsters! Havermout koekjes behoren tot de klassiekers onder de koekjes. Een goed havermout koekje moet voldoen aan een aantal randvoorwaarden: (een niet te) krokant gebakken korstje, zachte vulling en de juiste ingrediƫnten. Het moet je craving stillen en geeft je tegelijkertijd een voldaan, vol gevoel. Het klinkt als een perfect koekje en dat is het ook, als het op de juiste manier bereid is natuurlijk.
Met dit recept voor gezonde havermout koekjes maak je het ultieme tussendoortje. Genieten van een heerlijk koekje zonder zorgen. Ze bevatten namelijk geen geraffineerde suiker, zijn glutenvrij en lactosevrij. Oja! En ook nog eens heel makkelijk te maken.
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de appel pecan havermout koekjes
Voor 12 stuks
- 1 rode appel naar keuze
- 100 gr havermout
- 30 gr rozijnen
- 35 gr pecan noten plus 6 losse
- 30 gr kokosolie
- 1 tl kaneel
- optioneel: 2 el kokosbloesem suiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Was de appel goed en rasp hem dan
- Pak een grote kom en doe daar de geraspte appel, havermout, rozijnen, pecan noten (niet die 6 losse, die zijn voor de topping), kokosolie, kaneel en eventueel de kokosbloesem suiker bij
- Maak je handen een beetje nat en kneed het tot een geheel
- Pak een bakplaat en bedek die met bakpapier
- Rol met natte handen 12 balletjes van het deegmengsel en leg die op de bakplaat
- Druk de balletjes plat en leg er dan een halve pecan noot op
- Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten, laat ze daarna goed afkoelen en smullen maar!