Happy havermout appel ontbijtcake

  -  Comfort Food   -  Happy havermout appel ontbijtcake
ontbijtcake recept havermout appel

Happy havermout appel ontbijtcake

Havermout, je komt het overal tegen. Het is lekker en goed te verwerken in veel gerechten, er zitten veel bijzondere vezels in (beta-glucanen, oplosbare vezels die veel vocht in de darmen opnemen), veel antioxidanten en het is van nature glutenvrij. Let wel op als je coeliakie hebt is het af te raden omdat het wel sporen van gluten kan bevatten. In plaats van een lekker en simpel ontbijtje heb ik deze keer wat meer uitgepakt en een heerlijke ontbijtcake gemaakt. Ik had nog 2 licht bruin wordende bananen in de fruitschaal liggen en veel appels. Daar moet ik iets mee maken, opzoek naar havermout en bananen recepten stuitte ik op dit heerlijke recept van Puur Suzanne. Ik heb het recept iets aangepast vanwege de inhoud van mijn voorraadkast: de cacaonibs vervangen door walnoten en lijnzaad en vanille extract erbij gedaan. Deze ontbijtcake is smullen, geeft een goed vullend gevoel en is gewoon een heerlijk ontbijt!

~ adv. ~

Wat heb je nodig voor een havermoutcake

Voor de vulling

  • 1 appel
  • 40 gr walnoten
  • 60 gr rozijnen
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract

voor het beslag

  • 2 rijpe bananen
  • 120 gr ontpitte dadels
  • 100 gr havermout
  • 50 gr amandelen
  • 2 el lijnzaad
  • 1 bio ei of een flax egg (1 tl gebroken lijnzaad en 2,5 el water)
  • 1 tl baking soda

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Leg de rozijnen in heet water en laat even staan
  3. Snijd de appel in stukjes en doe in een beslagkom
  4. Ontpit de dadels en leg die ook in een bakje warm water
  5. Doe de rozijnen, walnoten, kaneel en vanille extract bij de appel in de beslagkom
  6. Roer goed door elkaar en zet opzij
  7. Doe de bananen, dadels, havermout en amandelen in de keukenmachine
  8. Mix tot het een geheel is geworden en voeg dan de baking soda, lijnzaad en het ei toe
  9. Mix dan nog even goed door
  10. Leg een bakpapiertje in een cakevorm of vet het in met wat kokosolie
  11. Doe het beslag bij de appel rozijnen mix en roer goed door
  12. Verdeel daarna het beslag over de cakevorm en zet voor ongeveer 30 minuten in de oven (check met een sateprikker of de cake goed gaar is, anders moet het nog wat langer in de oven)
  13. Strooi er wat lijnzaad en kaneel overheen en eet smakelijk!

havermout ontbijtcake appel walnoot

Comments: 1

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1