Wonderbaarlijk gezonde wentelteefjes
Het is zondag ochtend en je wilt jezelf (of je partner/ familie) eens lekker verwennen, wat staat er dan op het menu? Ik denk dan ‘French Toast’ oftewel wentelteefjes met een verse jus! Dus op zoek naar een gezonde variant, want hoe lekker de originele versie ook is, het moet te evenaren zijn met gezondere ingrediënten. Toen kwam ik uit op deze zeer smakelijke gezonde wentelteefjes gemaakt van polenta. Lekker met kaneel en ahornsiroop. Polenta is maisgries gemalen van zoete witte of gele mais en is glutenvrij. Daarom goed inzetbaar voor mensen die gevoelig of allergisch zijn voor gluten.
Wat heb je nodig
Gezonde wentelteefjes
- 500 ml amandelmelk
- 115 gr polenta
- 25 gr palmsuiker
- 1 ei + 1 eiwit
- Snufje himalaya zout of Keltisch zeezout
- 1 el kokosolie
- 2 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl nootmuskaat
- 2 tl vanille extract
Handig in je keuken
Beslag
- 175 ml amandelmelk
- 2 eieren
- 1 tl kaneel
Bereiding gezonde wentelteefjes
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Breng 400 ml amandelmelk aan de kook in een steelpan
- Roer de polenta er doorheen voor ongeveer 3-5 minuten tot de polenta gekookt is
- Voeg dan de gesmolten kokosolie, palmsuiker, zout, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder en vanille extract toe
- Roer dan 1 ei en het eiwit erdoorheen tot het een dik beslag is geworden, voeg dan nog 100 ml amandelmelk toe zodat het beslag gladder wordt
- Smeer een ovenschaal (15×15 cm) in met kokosolie en giet dan het beslag erin
- Zet in de oven voor ongeveer 20-25 minuten tot je er een sateprikker schoon uit komt
- Laat het dan afkoelen op het aanrecht en zet daarna ongeveer een uur in de koelkast
- Snijd de polenta sticks in repen (ongeveer 3 cm breed)
- Mix in een kom de beslag ingrediënten door elkaar en dip daar de polenta sticks in
- Verwarm een koekenpan met wat kokosolie en bak daar vervolgens de polenta sticks in tot ze rondom mooi goudbruin en crispy zijn
- Strooi er wat kaneel en ahoornsiroop overheen en eet smakelijk!
Handig om te hebben
paulien
Zou je dit recept ook kunnen maken met griesmeel??
EerlijkerEten
Hi Paulien, Dat zou zeker moeten kunnen. We zijn benieuwd en succes ermee!