0
Macadamia chocolatechunk havermoutkoekjes
Macadamia chocolade havermoutkoekjes zijn een van mijn favoriete koekjes. Ze zijn helemaal glutenvrij, lactosevrij, geen geraffineerde suikers en ze zitten boordevol noten. Een multifunctionele snack zou je het kunnen noemen. Te gebruiken als ontbijt, tussendoortje en lekker voor bij de thee!
Wist je dat: de macadamia noot bekend staat als brain food? Goed voor de hersenen. De noten bevatten veel omega3-vetten, magnesium en mangaan. Deze mineralen werken goed tegen depressies, angstaanvallen, nervositeit en andere psychische kwalen.
Lekker macadamia koekjes eten als je ergens nerveus over bent dus ;)
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de macadamia chocolade havermoutkoekjes
voor 10 koekjes
- 150 gr havermout
- 3 el kokosolie (gesmolten)
- 80 ml amandelmelk
- 40 gr kokosbloesemsuiker
- 30 gr macadamia noten
- 25 gr pecan noten
- 20 gr cacaonibs
- 15 gr raw chocolade of pure chocolade (in kleine stukjes)
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille poeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl Himalaya zout of Keltisch zeezout
- Rasp van 1 sinaasappelschil
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een beslagkom en roer goed door
- Proef of het goed op smaak is en voeg anders nog wat extra ingrediënten toe naar smaak
- Leg een stuk bakpapier op een bakplaat
- Schep met een lepel 10 lepels uit de beslagkom en maak daar balletjes van
- Leg de balletjes op het bakpapier met genoeg ruimte ertussen
- Druk ze dan even aan met de lepel om ze wat platter te maken
- Zet in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten (tot ze mooi goudbruin zijn)
- Laat ze goed afkoelen en eet smakelijk!