0
Chococrème kubusjes
Zoet, chocolade, genieten en… gezond! Gezond vanwege de noten, kokosolie, dadels en alle andere ingrediënten en genieten omdat het gewoon (alweer) heel erg lekker is. Wat kunnen we jullie hier nog meer over vertellen? Maak het, proef het en oordeel zelf!Wat heb je nodig
Voor de bodem
- 1/2 cup amandelen (6 uur geweekt in water)
- 0,75 cup kokosrasp
- 5 el kokosolie
- 1 el raw cacao
- 5 dadels
Voor de crèmelaag
- 1 cup cashewnoten (voor 6 uur geweekt in water)
- 2 1/2 el kokosolie
- 2 1/2 el cup raw honing
- 2 el citroensap
- 2 1/2 el water
- Klein snufje Himalaya zout
Voor de chocolade laag
- 2 1/2 el kokosolie
- 2 1/2 el raw honing
- 1 el raw cacao
~ adv. ~
Bereiding
- Voor de bodem: Als de kokosolie niet zacht is kun je die kort verwarmen zodat het zachter wordt. Doe dan alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en mix het tot het een dikke, goed gemengde massa is geworden.
- Gebruik een schaal / ovenschaal waar je de massa gelijk over de bodem verdeeld en zacht aandrukt. Zet de schaal in de koelkast terwijl je de crèmelaag gaat maken.
- Maak je keukenmachine schoon en doe alle ingrediënten voor de crèmelaag erin en mix tot het een glad mengsel is geworden.
- Schep dit bovenop de bodem in de schaal en zet de schaal weer terug in de koelkast.
- Zorg weer dat je keukenmachine schoon is en doe er de ingrediënten voor de chocolade laag in en mix tot ook dat een glad mengsel is geworden.
- Smeer het chocolade mengsel uit over de crèmelaag.
- Zet de schaal weer in de koelkast, minimaal een uur voordat je het gaat serveren.