Glutenvrije chocolademousse met crunch
Overal zie je heerlijke kerstrecepten voorbij komen, ik heb er bijna de hele dag trek door! Maar wat als je geen gluten mag? Dan vallen veel van die heerlijke hapjes af, tenminste, je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Deze glutenvrije chocolademousse is zelfs ook lactosevrij en helemaal suikervrij, afgezien van die lepel honing en de crunch dan. Voor de feestdagen ben ik de keuken ingedoken om te kijken welke recepten we gaan serveren tijdens het kerstdinner. En ja natuurlijk het liefst zo gezond mogelijk, maar de smaak staat voorop, het is immers Kerst. Deze chocolademousse ook nog eens vol met groente en fruit maar je proeft het niet. Voor de crunch gebruiken we de glutenvrije koekjes van Schär, hartstikke makkelijk om te gebruiken en ze brengen het dessert echt naar een hoger niveau. Krijg je al trek?
Wat heb je nodig voor de chocolademousse
Voor 4 personen
- 2 bananen
- 3 eetrijpe avocado’s
- 4 el rauwe cacao poeder
- 4 Schär Butterkeks
- 1 el honing
- 1 el rauwe cacao nibs
- 4 blaadjes munt
Bereiding
- Snijd de banaan en avocado in stukjes en doe in de keukenmachine
- Mix tot het een gladde massa is geworden
- Voeg de rauwe cacao poeder, honing en cacao nibs toe en mix weer tot het een geheel is geworden
- Zet de mousse in de koelkast om wat op te stijven (ongeveer 1 uurtje)
- Stamp de Schär Butterkeks fijn
- Pak 4 glaasjes en schep dan wat koekkruimels in de glaasjes (bewaar nog iets voor de topping)
- Pak daarna de mousse uit de koelkast en verdeel het dan over de glaasjes
- Top met dan met de overgebleven koek kruimels en steek er een blaadje munt in
[info]Variatietip: Aftoppen kan natuurlijk met heel veel andere lekkere dingen, zoals frambozen of je favoriete noten (macadamia, pecannoot, etc.)[/info]
Voor overige recepten met Schär glutenvrij producten kun je terecht op deze pagina.