Chocolade notenreep met sinaasappel

  -  Comfort Food   -  Chocolade notenreep met sinaasappel
chocolade notenreep

Chocolade notenreep met sinaasappel

Heerlijk een tussendoortje die je zonder schuldgevoel kunt eten en ook nog een boordevol vitaminen en mineralen zit. Chocolade en sinaasappel gaan altijd goed samen, maar in deze bar is het een ware smaaksensatie! Je gaat er ook goed vol van zitten dus het kan ook prima door als ontbijt on the go. Pak een kop thee, ga rustig zitten en geniet van deze smaakvolle chocolade notenreep met sinaasappel.

~ adv. ~

Wat heb je nodig voor de chocolade notenreep met sinaasappel

  • 65 gr amandelen
  • 75 gr walnoten
  • 60 gr pecannoten
  • 50 gr raw cacao poeder
  • 260 gr zachte dadels (mejool)
  • 1 tl vanille extract
  • Snufje himalaya zout
  • Rasp van 2 sinaasappels
  • Sap van 1/4 sinaasappel

Bereiding

  1. Maal eerst alle noten fijn in de keukenmachine en zet dan de noten opzij
  2. Doe vervolgens de dadels in de keukenmachine en mix tot het een deegbal is geworden
  3. Verdeel het dadel mengsel dan met een mes een beetje in de keukenmachine en strooi dan de notenmix, raw cacaopoeder, vanille, zout, sinaasappel rasp en sap toe en mix weer tot het een geheel is geworden
  4. Pak een ovenschaal, ik heb een vierkante gebruikt, en leg daar een stuk bakpapier in
  5. Verdeel het dadel noten mengsel dan gelijk over de schaal en zet voor ongeveer een uur in de koelkast op stevig te laten worden
  6. Snijd ze daarna in repen en je kunt er nog twee weken van genieten als je het in een goed afsluitbaar bakje bewaard (als ze dat volhouden)

chocolade notenreep

Comments: 2

  • Maya
    9 oktober 2016

    Zien er heerlijk uit. Wat denk je, zou ik ze in kunnen vriezen?

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1