0
Vegan tonijnsalade en vegan tosti
// <![CDATA[
googletag.pubads().definePassback('/4217/3rdparty/Eerlijketen', [1, 1]).setTargeting('campaign', ['20170123715']).display();
// ]]>Zin in een vegan en glutenvrije lunch, maar een keer wat anders dan hummus op een rijstwafel? Ik heb hier twee heerlijke recepten; een vegan tonijnsalade en een vegan tosti. Dit beleg past perfect op het landbrood Pain Campagnard van Schär, deze is namelijk ook lactosevrij en 100% vegan. Dit brood is gemaakt van natuurlijk zuurdesem en heeft een stevige en volle smaak. De tonijnsalade is lekker fris met een kick door de jalapeños en de tosti is gewoon mmm, zoals een goede tosti hoort te zijn.
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de vegan tonijnsalade
Voor 4 broodjes vegan tonijnsalade
- 1 blik kikkererwten
- 1/2 ui
- 1/2 bosui
- 4 cherrytomaten
- 1 augurk
- 1 el mosterd
- 2 el vegan mayonaise
- 1 el kappertjes of 3 a 4 jalapeño pepers
- peper en himalaya zout naar smaak
- 1 tl chilipeper
- 2 el zwarte olijven
- 2 sneetjes Pain Campagnard
Bereiding
- Spoel de kikkererwten af en doe ze in een grote kom
- Prak de kikkererwten een beetje fijn
- Snijd de olijven, ui, bosui, augurk en de cherrytomaten in stukjes
- Doe alle ingrediënten bij de kikkererwten, roer goed door en breng op smaak met peper en himalaya zout
- Toast de Pain Campagnard kort en beleg daarna met de vegan tonijnsalade
Wat heb je nodig voor de vegan tosti
Voor 1 tosti
- 2 sneetjes Pain Campagnard
- 2 plakjes vegan kaas
- 1/2 bosui
- 1/2 – 1 tl sambal (naar smaak)
- Bieslook naar smaak
- Ketchup (optioneel)
Bereiding
- Beleg de Pain Campagnard met de vegan kaas en smeer er wat sambal overheen
- Snijd de bosui fijn en strooi over de kaas
- Verwarm een pan of tosti ijzer en maak de tosti
- Snijd de tosti doormidden en serveer eventueel met wat ketchup en eet smakelijk!