Op bezoek bij Amazing Oriental (+ recept Thaise kip cashew)
De Thaise keuken is een van mijn favorieten! Daarom vond ik het ook ontzettend leuk dat ik was uitgenodigd voor een blogevent bij Amazing Oriental. Ik weet niet of jullie bekend zijn met Amazing Oriental, maar dat is een supermarkt met allemaal hele lekkere producten uit Azië (en ook een beetje Afrika), ze hebben er wel ruim 8000. Alles wat je nodig hebt voor de Aziatische keuken, vind je bij Amazing Oriental: dé Aziatische supermarkt. Het is echt een feestje om daar door de winkel te lopen, vooral als je tekst en uitleg krijgt over wat je met al die geweldige producten kunt maken.
Met ondertussen een flink honger gevoel in de maag werden we door de winkel geleid en daarna kregen we door een chef-kok bereide Aziatische gerechten voorgeschoteld. Van eend met kwal, ja je leest het goed: kwal! tot aan honing peper beef en afsluitend een groene thee Matcha. Smaken die niet alledaags zijn, maar wel heel smaakvol en ook spannend!
Met een tas vol producten uit de winkel ben ik thuis aan de slag gegaan om een Thaise kip cashew te maken. De bite van de cashewnoot in het gerecht doet het hem echt voor mij en dat gecombineerd met de smaken van het gerecht is een top combinatie!
Wat heb je nodig voor de Thaise kip cashew
voor 4 personen
- 1-2 gedroogde rode chilipepers
- 1 eetlepel vissaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 3 eetlepels kippenbouillon
- 1/2 theelepel palmsuiker
- 4 eetlepels plantaardige olie
- 80 gr cashewnoten
- 4 tenen knoflook
- 500 gr bio kipfilet
- halve rode paprika
- 100 gr kouseband (je kunt eventueel ook sperziebonen gebruiken)
- 1 kleine rode ui
- 2 lenteuitjes
- 1 tl peper
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl laos
- 1/2 tl chilipoeder
Bereiding
- Snijd de kip is kleine stukjes
- Vervolgens snijd je alle groente; de knoflook fijn de ui en paprika in reepjes en de lente ui en chilipeper in ringetjes (is voor de topping)
- Verhit een grote pan of wok met wat plantaardige olie en bak daar de knoflook en kip in
- Pak een kommetje en meng daar de vissaus, oestersaus, palmsuiker en kippenbouilon in
- Meng dat met de kip en knoflook
- Voeg dan de groente toe, behalve de lente ui
- Bak ondertussen de cashewnoten mooi bruin in een pannetje met wat chilipoeder
- Roer de cashewnoten door de kip en breng eventueel nog wat op smaak met peper en himalaya zout
- Lekker om te serveren met wat (gebakken) rijst en genieten maar