Het lekkerste vlees voor de lekkerste stoofpot

  -  advertorial   -  Het lekkerste vlees voor de lekkerste stoofpot
Geheimen uit de stoofpot

Het lekkerste vlees voor de lekkerste stoofpot

// <![CDATA[ googletag.pubads().definePassback('/4217.nl', [1, 1]).setTargeting('campaign',['2015083160art']).display();
// ]]>

Stoofpot op vrijdag

Het is vrijdagochtend en we zitten aan 5 verschillende maar heerlijke stoofpotjes! Gek in de ochtend? Nee stoofpot kan altijd ;) We zijn uitgenodigd bij restaurant Anna in Amsterdam waar we een een lesje ‘Stoven met Iers rundvlees’ krijgen. Wij eten niet elke dag vlees, maar als we vlees eten, dan willen we dat het goede kwaliteit vlees is. Ik ben een beetje een hypocriete vleeseter, want ik vind het verschrikkelijk om te zien hoe er soms met dieren omgegaan wordt om het tot ons avondmaal te maken. Daarom wil ik altijd weten waar het vlees vandaan komt en hoe er met het dier is omgegaan.

irishbeef event

Ierse koeien

Koeien uit Ierland hebben een luxe leven. Echt waar. Ze lopen bijna het hele jaar door buiten op de weide en grazen, wanneer ze maar willen, heerlijk groen gras van uitstekende kwaliteit. Ierland heeft namelijk het perfecte klimaat om prachtig gras te laten groeien! Het is daar in de zomer nooit heel heet, in de winter nooit heel koud en zoals je waarschijnlijk wel weet regent het er nogal vaak. Het land telt zo’n 4,5 miljoen mensen, waaronder veel boeren. Maar diezelfde boeren leveren voor 34 miljoen mensen aan rundvlees! En niet zomaar rundvlees, ze moeten zich daar aan strikte maar goede regels houden zodat alles in balans is voor het welzijn van de dieren en het milieu. Dat klinkt goed toch? De Ierse koeien kennen geen stress, wat van belang is voor het beestje zelf en ook voor het vlees dat wij eten.

irishbeef koeien

Space, fresh air and a natural diet, that’s our recipe

Het vlees

Dan nu het vlees. Welk vlees zit waar en hoe maak je dat het lekkerste klaar? Barry van Leeuwen van Hesseling Vlees BV en chef-kok Andrés Delpeut laten het ons zien en proeven. Wat interessant en leuk om allemaal te zien en te horen. Wisten jullie bijvoorbeeld dat als er gelig vet op het vlees zit, dat dat juist betekent dat het goed vlees is? Dat is namelijk een koe geweest die veel gras heeft gegeten, daar zit namelijk caroteen in dat het vet gelig van kleur maakt. Klavertjes in het gras zijn ook belangrijk, daar zitten veel proteïnen in die weer goed zijn voor de koetjes en kalfjes ;)

irishbeef event

Stoofpot 2.0

Om een lekkere stoofpot te bereiden is goed vlees een absolute must! Maar welk vlees is nu het beste om te gebruiken? Beide heren zeggen dat hun persoonlijke favoriet de sukade is maar dat runderriblappen ook ontzettend lekker zijn voor in een stoof. Sukade is het stuk vlees dat net onder het schouderblad van de koe zit en de riblap zit bij de nek van de koe. Het is altijd belangrijk om te kijken of het vlees goed dooraderd is met vet, dat maakt het namelijk zo sappig en smaakvol!

~ adv. ~

Van de week ga ik een heerlijke Indische stoof maken: rendang, het recept volgt dus zeer binnenkort op de site. Dat wordt smullen! Om alvast in de stoofsferen te komen heb ik hier een heerlijke stoofpot met bier.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1