• 22Feb

    Eerlijke eiersalade maken

    Wat is er nu lekkerder dan dat je je eigen broodbeleg maakt? Misschien denk je nu: alsof ik daar altijd tijd voor heb? En dat snap ik heel goed, alleen kun je natuurlijk op een luie zondag 2 of 3 soorten beleg maken waar je de hele week mee kunt doen. Plus, het is echt veel makkelijker en sneller gedaan dan je waarschijnlijk denkt! Deze eiersalade heb ik (buiten het koken van de eieren) binnen 5 minuten op tafel staan. Je pelt de eieren, snijd ze in stukjes, doet de rest van de ingrediënten erbij en klaar, echt waar! En als je het zelf maakt zit er natuurlijk niks in dat je niet kent, niet tegen kunt en niet lekker vindt, voor mij allemaal plussen, aan de slag dus maar!

    Wat heb je nodig voor de eerlijke eiersalade

    • 4 biologische eieren
    • 2 el biologische Griekse yoghurt
    • 1 tl grove mosterd
    • 1/2 ui
    • 1/2 tl chili peper
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 tl kerriepoeder
    • 2 tl peterselie of bieslook
    • Peper en zout naar smaak

    Bereiding

    1. Kook de eieren hard (ongeveer 10 minuten)
    2. Spoel ze goed na met koud water, en laat ze ook even in koud water staan
    3. Pel de eieren en snijd ze in stukjes
    4. Pak een kom en doe daar alle ingrediënten in en roer goed maar voorzichtig door

    eiersalade maken

Reageer op dit artikel

chocolade notenreep
Chocolade notenreep met sinaasappel

Heerlijk een tussendoortje die je zonder schuldgevoel kunt eten en ook nog een boordevol vitaminen en mineralen zit. Chocolade en...