• 05Jan

    Venkel gratin on the side

    Venkel gratin of venkel puree is echt een heerlijke side-dish! Venkel is een smaakvolle, frisse groente dat een beetje naar anijs smaakt. Of je dit gerecht nu serveert naast een heerlijke stoofpot, stukje vis of met heerlijke groente, het past allemaal en je zult ervan genieten. Ook is venkel goed tegen een slechte adem, goed idee dus om na het eten van een sterk gerecht wat venkel te kauwen!

    Venkel gratin

    4 personen (als side)

    • 1 venkel
    • 500 gr kruimige aardappels
    • 1/2 rode peper of 2 tl chili poeder
    • 50 ml (amandel) melk
    • 2 el polenta of paneermeel
    • peper en zout
    • beetje kokosolie

    Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden
    2. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes
    3. Kook de aardappels in ongeveer 10 minuten gaar (het gaat sneller door de kleine stukjes)
    4. Snijd het venkelgroen (wat aan de top zit) van de venkel knol en zet opzij
    5. Vervolgens snijd je de venkel in partjes en kook die ook voor ongeveer 10 minuten
    6. Pak de keukenmachine erbij en giet de aardappels en de venkel af
    7. Doe beide samen met de rode peper, melk, peper en zout in de keukenmachine en mix tot het een geheel is geworden
    8. Vet een ovenschaal in met wat kokosolie en schep daar de puree overheen (proef even of het nog wat kruiden nodig heeft)
    9. Top met de polenta en nog wat peper en zout en zet in de oven voor ongeveer 20 minuten
    10. Haal de venkelpuree uit de oven en strooi daar de opzij gezette venkel groen overheen en geniet!

    venkel gratin recept

Reageer op dit artikel

healthy holidays
10x Healthy Holidays! Recepten voor de feestdagen

De feestdagen staan weer voor de deur, veel lichtjes, zoete geuren en gezelligheid met je vrienden en familie! Alleen wat...