• 31mrt

    Bietenburger met citroen- knoflooksaus (vega)

    Soms heb je gewoon zin in een lekkere, dikke hamburger. Zo een die je bijna niet vast kunt houden tijdens het eten omdat alles er tussenuit valt. Maar hoe maak je een hamburger zonder vlees? En is dat dan net zo lekker? Tegenwoordig zie je vaak hamburgers van plantaardige ingrediënten. Van zeewier tot doperwten. En nu dus ook van rode bieten! Ja, rode bieten, het staat er echt. Als je zelf een vegetarische hamburger gaat maken dan kan ik je garanderen dat deze bietenburger nét zo lekker smaakt als een hamburger met vlees. En eet het dan ook hetzelfde? Met vieze vingers enzo? Ja hoor, door de citroen-knoflooksaus wordt het eten van deze vegetarische burger een waar feest. Een absolute must-try!

    Vegetarische hamburger van bietjes met citroen-knoflookdressing

    Bietenburger

    • 2 voorgekookte of rauwe bieten
    • 80 gr havermout
    • 100 gr feta
    • handjevol basilicum
    • 1 el olijfolie
    • 1 tl chili
    • 1 ei
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • Peper en zout naar smaak

    Citroen knoflooksaus

    • 4 el Griekse yoghurt
    • 1 el citroensap
    • 1 teentje knoflook
    • 1 el peterselie
    • peper en zout naar smaak

    Bereiding

    1. Doe de bieten, ui en knoflook in de keukenmachine (als je die niet hebt een blender en anders zelf heel fijn snijden)
    2. Mix tot het een geheel is geworden en schep het in een kom
    3. Voeg de havermout, ei en olijfolie toe en roer goed door
    4. Snijd de feta en de basilicum fijn en roer er ook doorheen
    5. Breng op smaak met de chili, peper en zout en laat even staan (15 min)
    6. Maak er burgers van en verhit een pan met wat kokosolie
    7. Bak de burgers kort aan beide kanten (4 minuten per kant)
    8. Bak ondertussen je broodjes af of rooster sneetjes brood
    9. Pak een kommetje en doe daar de yoghurt in en meng met de rest van de ingrediënten
    10. Leg de burger op het broodje en top met de citroen knoflooksaus, sla, tomaat, welke topping je ook lekker vindt en geniet!

    vegetarische hamburger bietjes

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
Weekoverzicht week 13

De laatste tijd is het wat stiller qua posts op EerlijkerEten, mijn welgemeende excuses daarvoor! Dat is niet omdat ik...

Sluiten