• 17jul

    Sissende Kipfajita’s

    Over 2 weken zit ik heerlijk in Mexico! Om alvast in de stemming te komen heb ik voor vandaag een leuke Mexicaanse maaltijd; heerlijke sissende kipfajita’s uit het 15 minuten kookboek van Jamie Oliver. Ik maak vaker kipfajita’s maar ik moet zeggen dat dit recept weer een heel ander Mexicaans tintje geeft aan dit beroemde gerecht. Een lekkere frisse en gezonde maaltijd voor de warmere zomeravonden.

    Wat heb je nodig:

    Salsa

    • 1 gedroogde chipotle- of anchopeper
    • 2 lentje uitjes
    • 1 grote rijpe tomaat
    • 1/2 bosje verse koriander
    • 1 verse rode Spaanse peper
    • 2 limoenen
    • 2 tl balsamicoazijn
    • 1 el zoutarme sojasaus
    kipfajitas
    kipfajitas

    kidneybonen

    Fajita’s

    • 2 paprika’s
    • 1 rode ui
    • 2 kipfilets
    • 1 volle tl gerookte paprikapoeder, plus wat extra voor erbij
    • Olijfolie

    Rijst & bonen

    • 400 gram bonen (ik heb kidneybonen gebruikt)
    • 1/2 tl komijnzaad
    • 1 verse rode Spaanse peper
    • 250 gram zilvervliesrijst
    • 1 citroen

    kidneybonen_rijst

    Voor erbij

    • 1 volkorentortilla’s
    • 1 el magere yoghurt
    • 20 gr feta

    kip gekruid

    Bereiding:

    1. Verkruimel de gedroogde peper in de blender en giet er voldoende water bij om ze te laten wellen.
    2. Maak de lente uitjes schoon en doe ze met de tomaat, de steeltjes van de koriander, de verse peper, het sap van 1 limoen, de balsamicoazijn en de sojasaus in de blender. (nog niet pureren)
    3. Doe de deksel op de beker en laat hem even zo staan.
    4. Snijd de steeltjes van de paprika’s en verwijder de zaadjes, snijd ze in stukjes en leg ze in de grillpan.
    5. Pel de rode ui, snijd hem in vieren, doe de partjes bij de stukken paprika in de grillpan, strooi er wat peper en zout overheen en grill ze rondom
    6. Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier en hussel ze met peper, zout en het paprikapoeder door elkaar.
    7. Vouw het papier over de kipfilets en sla ze plat met een deegroller.
    8. Leg ze met 1 el olijfolie in de koekenpan, keer ze na 3/4 minuten om en bak ze goudbruin en gaar.
    9. Spoel de bonen af en doe ze met 1 el olijfolie, het komijnzaad, en de hele Spaanse peper in een grote pan.
    10. Schep ze een paar minuten regelmatig om tot de bonen een krokant velletje hebben.
    11. Pureer de ingredi├źnten die je in de blender had laten staan tot een glad geheel en schenk het op een serveerschaaltje.
    12. Roer de rijst en het sap van 1 citroen door de bonen en warm ze goed op.
    13. Schep de gegrilde groente op een bord of plank en warm de tortilla’s op in de grillpan.
    14. Snijd de kip in reepjes en serveer ze bij de gegrilde groente, de rijst en bonen, de tortilla’s en partjes limoen.
    15. Schep wat yoghurt over de groente en bestrooi alles met wat koriander en feta, eet smakelijk!

    kipfajitas

    kipfajitas

    kipfajitas

    kipfajitas

Één reactie

  1. 21 september 2013 om 10:08

    Hmmm dat ziet er heerlijk uit!

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
aardbeien ijsjes zelf maken
Zelf aardbeien ijsjes maken

De temperatuur stijgt eindelijk boven de 20 graden! Een gezonde manier van afkoelen is dan zelf ijsjes maken! Ik kwam...

Sluiten