• 21Nov

    Pittige pompoen wortelsoep met crispy boerenkool

    Op zoek naar een speciaal, uniek gerecht dat perfect past binnen de ‘herfst’- en aankomende ‘wintermaanden’? Deze pittige pompoen wortelsoep is all you need. Wist je dat net als de wortel in dit gerecht, pompoen ook vol zit met het antioxidant bètacaroteen? Dit is een van de stofjes die in je lichaam omgezet wordt in vitamine A, oftewel; Gezonde huid, sterk gezichtsvermogen & goed immuunsysteem, What else do you need?!:)

    Wat heb je nodig voor de pittige pompoen wortelsoep met crispy boerenkool

    Voor 4 kommen soep

    • 1 pompoen
    • 6 wortelen
    • 1 rode paprika
    • 1 liter groente bouillon
    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 tl sambal

    Voor de crispy boerenkool

    • 100 gr grote boerenkool bladeren
    • 1 el olijfolie
    • 1/2 tl knoflookpoeder
    • 1/2 tl uienpoeder
    • 1/2 tl chilipoeder
    • peper en zout naar smaak

     Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden
    2. Snijd de boerenkool in stukjes en verwijder de nerven
    3. Meng de boerenkool met de olijfolie en de kruiden en leg op een bakplaat met een bakpapiertje
    4. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten tot de boerenkool krokant is maar nog wel groen van kleur
    5. Snijd de ui en knoflook fijn
    6. Verhit een pan op het vuur met wat kokosolie en fruit daar de ui en knoflook in
    7. Snijd de pompoen, wortel en paprika in stukjes en voeg toe bij de knoflook en ui
    8. Bak even kort mee en voeg dan de groente bouillon toe samen met de sambal
    9. Kook even door en pureer daarna tot een romige soep

    pompoensoep met boerenkool

    Tip: Bij de Lidl vind je veel Hollandse groente daar komt de pompoen bijvoorbeeld vandaan & daarnaast is Lidl door de consumentenbond uitgeroepen tot beste supermarkt in groente en fruit!

Reageer op dit artikel

Vegan stamppot
Hollandse vegan stampot

Het is weer klaar voor Hollandse glorie; de stampot! Heerlijk, een vullende en verwarmende maaltijd. Vaak wordt de stampot natuurlijk gemaakt...