• 30Dec

    Party pasteitjes met tonijn

    Rond de feestdagen is het altijd smullen geblazen! Heerlijke hapjes, drankjes en gezelligheid met vrienden en familie. De oliebollen en appelbeignets zijn natuurlijk niet weg te denken van de hapjes tafel tijdens Oud en Nieuw. Voor de mensen die niet zo van deze traditionele nieuwjaarssnacks houden, of juist eens een keer iets anders willen maken, zijn deze party pasteitjes met tonijn een erg leuke en vooral lekkere snack. Omdat we een Airfryer hebben, proberen we nog wel eens wat uit, maar met een gewone oven is dit recept ook erg eenvoudig te bereiden.

    Doordat we bladerdeeg gebruiken is dit gerecht vettig en daardoor echt een snack met een snack-gevoel. Bladerdeeg is in feite laagjes deeg met boter ertussen. Je kunt het tegenwoordig gelukkig ook glutenvrij kopen. Deze snack kan natuurlijk gewoon het hele jaar door. Je kunt zelf variëren met de vulling. Krab of alleen groente bijvoorbeeld.

    Wij wensen iedereen alvast een heel goed uiteinde, op naar een gezond nieuw jaar!

    Party pasteitjes met tonijn

    8 stuks

    • 4 plakken (glutenvrije) bladerdeeg
    • 1 blikje duurzame tonijn
    • handjevol zwarte olijven
    • handjevol biologische cherrytomaatjes
    • 1 bosui
    • 1 teentje knoflook
    • 1 tl chili
    • 1 tl oregano
    • Geraspte kaas naar smaak

    Bereiding

    1. Verwarm de Airfryer of oven voor op 180 graden
    2. Snijd de bladerdeegplakjes schuin doormidden (van punt naar punt)
    3. Snijd de tomaatjes, olijven en cherrytomaatjes in kleine stukjes
    4. Meng in een kom de groente met de tonijn, kruiden en pers de knoflook er ook doorheen
    5. Roer goed door en verdeel het tonijnmengsel over de bladerdeeg plakjes (doe niet teveel want je moet het bladerdeeg nog dichtvouwen)
    6. Strooi er eventueel nog wat geraspte kaas overheen
    7. Vouw het bladerdeeg dicht door de punten op elkaar te leggen en zorg dat er geen tonijnmengsel tussenuit komt, goed dichtknijpen de randjes dus
    8. Doe de tonijnhapjes ongeveer 6 minuten in de Airfryer/oven totdat het bladerdeeg mooi goud is geworden
    9. Keer ze om en doe nog 2 minuten erin
    10. Serveer daarna met wat verse kruiden en geniet

    tonijnpasteitjes

Reageer op dit artikel

chocolademousse glutenvrij recept
Glutenvrije chocolademousse met crunch

Overal zie je heerlijke kerstrecepten voorbij komen, ik heb er bijna de hele dag trek door! Maar wat als je...