• 27Feb

    Oersimpele olijventapenade

    Het voelt af en toe al zomers maar het is in Nederland nog wel even wachten op de terrasjes met tapas, die heerlijke hapjes die je op tafel kunt zetten met een glaasje wijn erbij. Wil je toch alvast zelf tapas maken? Begin dan gewoon met een simpele basis: olijventapenade. Je hebt natuurlijk heel veel verschillende soorten tapas, maar een olijventapenade is wel één van de basis tapas. Heel makkelijk te maken en olijven zijn natuurlijk erg gezond. Deze keer heb ik een mix gemaakt van zwarte en groene, maar varieer er lekker op los en gebruik de olijven die jij het lekkerst vindt.

    olijven tapenade recept

    Wat heb je nodig:

    • 100 gr zwarte olijven (ontpit)
    • 100 gr groene olijven (ontpit)
    • Beetje citroenrasp van de schil
    • 1 teentje knoflook
    • 2 ansjovis
    • Scheut olijfolie

    Benodigdheden:

    Bereiding:

    1. Ontpit de olijven (olijven met pit hebben een vollere smaak, maar je kunt natuurlijk ook ontpitte olijven gebruiken)
    2. Kneus de knoflook en snijd in vieren
    3. Doe de olijven, knoflook, citroenrasp, ansjovis en olijfolie in de keukenmachine tot je een mooie mix hebt (niet te lang, want dan wordt het meer een papje)
    4. Serveer in een bakje en je hebt heerlijke zelfgemaakte olijventapenade.

    olijven tapenade recept

2 Reacties

  1. 22 juni 2015 om 08:50

    ik zie hier heerlijke recepten voorbij komen. Hier wordt vaak een keukenmachine voor gebruikt. Welke keukenmachine heb jij hiervoor?

    • 25 juni 2015 om 07:44

      Bedankt voor je berichtje Marieke! Een goede keukenmachine is inderdaad erg handig. Wij gebruiken een keukenmachine van Philips en zijn er ontzettend blij mee. Vooral omdat deze nogal compleet is qua opties, kun je er ontzettend veel mee!

Reageer op dit artikel

spruitjes recept
Spruitjes op z’n niet zo spruitjes

Het spruitjes seizoen is geopend! De meeste mensen staan niet te springen om spruitjes. Ik zelf, moet ik zeggen, ben...