• 10Mrt

    Hemelse stoofpot met kip

    De hele week had ik al zin in een stoofpot met kip, het nadeel eraan is dat het vaak wat langer duurt dan andere maaltijden. Het is de moeite natuurlijk wel meer dan waard als het hemels smaakt, dus vanavond moest het er maar van komen… Alle ingrediënten in huis gehaald en aan de slag. Geloof mij, met deze stoofpot zul je iedereen verassen!

    Wat heb je nodig

    • 2 prei
    • Handje vol kastanje champignons
    • 3 stengels bosui
    • 1 sjalotje
    • 2 tenen knoflook
    • 2 tl bloem
    • 2 dl kippenbouillon
    • 200 ml droge witte wijn
    • 200 gr roomkaas met kruiden
    • Olijfolie
    • Zout en peper
    • 500 gr kippendijen
    • Geraspte pecorino
    • Italiaanse kruiden
    • Oregano

    (zoveel mogelijk producten biologisch)

    Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Snij de prei, bosui, kastanje champignons en sjalot in fijne stukjes.
    3. Verhit je een pan (ovenvast) en doe je er een scheut olijfolie in. Zodra de olijfolie goed heet is, doe je de groente in de pan en voeg je de geperste knoflook toe.
    4. Strooi de bloem over de groente en roer het erdoorheen.
    5. Voeg je de wijn en kippenbouillon langzaam toe en breng je het al roerend aan de kook.
    6. Neem de pan van het vuur en roer de roomkaas door het groentemengsel. Voeg naar eigen smaak wat peper, zout, oregano en italiaanse kruiden toe.
    7. Snijd de kippendijen in grove stukken en roer die door het geheel.
    8. Tot slot strooi je de percorino erover en zet je de pan met deksel en al 90 minuten in de oven. Haal 10 minuten voor tijd de deksel van de pan zodat het een mooie goudbruine kleur krijgt.

    Als je een wat stevigere maaltijd wilt kun je ook aardappelschijfjes over het mengsel doen en in plaats van pecorino mozzarella gebruiken. Dat heb ik de vorige keer gedaan en dat smaakt ook heerlijk!

11 Reacties

  1. 23 maart 2017 om 13:36

    Een van onze favorieten dit gerecht

  2. 10 maart 2016 om 11:16

    Klinkt heerlijk! Kan ik het ook op het gas laten stoven en 10 minuten laten kleuren in de oven?
    (pan met deksel past niet in mijn oven)

    • 15 maart 2016 om 20:44

      Hoi Margot, bedankt voor je bericht je. Op het gast stoven en 10 minuutjes in de oven kan ook prima! Heel veel succes en alvast eet smakelijk :)

      • 15 maart 2016 om 21:23

        Ik heb het al gemaakt. Het was heerlijk! Dank je wel voor je reactie.

  3. 21 juli 2015 om 18:22

    Super lekker gerecht

  4. 1 december 2014 om 15:53

    Ga dit zeker maken, wat apart

  5. 19 oktober 2014 om 17:19

    Is dit een recept voor 4 personen?

  6. 4 april 2014 om 16:14

    Lekker met rijst erbij ofzo

    • 7 april 2014 om 20:39

      Ja dat is een lekkere combinatie Kees! Wij hebben de pan gewoon zo leeg gegeten!

Reageer op dit artikel

feta pakketjes
Moderne Griekse salade met spinazie, kikkererwten en feta pakketjes

Van de week was ik weer eens 24Kitchen aan het kijken en zag een heerlijk recept van Jamie Oliver 15...