• 23Jul

    Havermout quinoa fudge bars met caramel

    Havermout is hip, quinoa is hot en chocolade is always happening! Vandaag verwen ik jullie met een (te) lekker recept van een havermout, quinoa fudge bars met caramel. Klinkt alsof je het niet mag eten omdat je op je lijn aan het letten bent? Niet nodig, oké eet niet in 1 keer alles op, maar dit is prima verantwoord. Ik gebruik namelijk zelfgemaakte rauwe chocolade en de caramel maak ik ook met raw en superfood producten. Dit is echt een topper als ontbijt of tussendoortje! Enjoy this kind of sweetness ;)

    Wat heb je nodig

    Voor de bodem

    • 50 gr havermout
    • 35 gr quinoa flakes
    • 5 gr gepofte quinoa
    • 140 gr ontpitte dadels
    • 1 tl vanille poeder of vanille extract
    • snufje Himalaya zout
    • 1 tl kaneel
    • 1 el ahornsiroop (of een andere natuurlijke zoetmiddel)
    • Klein scheutje water

    Voor de chocolade

    • 50 gr raw cacaoboter
    • 3 el raw cacao poeder
    • 2 el palmsuiker

    Voor de caramel

    • 40 gr raw cacaoboter
    • 20 gr lucuma

    Bereiding

    1. Ontpit de dadels
    2. Doe de havermout, quinoa flakes, gepofte quinoa, dadels, vanille, zout, kaneel en ahornsiroop in de keukenmachine en mix tot het een geheel is geworden
    3. Als het niet plakkerig genoeg is voeg dan nog een klein scheutje water toe (het hangt af van hoe vers de dadels zijn)
    4. Pak een vierkante ovenschaal of andere schaal (niet al te groot, die van mij is 12x12cm) en leg daar een bakpapiertje in
    5. Gooi het havermout mengsel in de schaal en druk heel goed aan met een lepel of met je handen
    6. Zet het in de koelkast
    7. Laat de raw cacaoboter smelten (au bain marie)
    8. Voeg de raw cacao poeder en de palmsuiker toe en roer tot het een geheel is geworden
    9. Haal de schaal uit de koelkast en schenk de chocolade over de bodem, verdeel goed
    10. Zet de schaal weer terug in de koelkast voor ongeveer 30 minuten
    11. Maak ondertussen de caramel, smelt de raw cacacoboter en meng het dan met de lucuma
    12. Je kunt de bars met een spuitzak mooi versieren met de caramel, maar je kunt het er ook met een lepel over heen gieten in lijnen
    13. Zet de bars nog een half uur tot een uur in de koelkast en enjoy your fudge bars!

    quinoa fudge bars recept

2 Reacties

  1. 15 maart 2016 om 16:34

    Ziet er heerlijk uit. Waar vind ik eigenlijk alleen de rauwe cacaoboter?
    Gr Yssie.

    • 15 maart 2016 om 20:48

      Hi Yssie,

      Bedankt voor je bericht. Rauwe cacaoboter kun je bij veel webshops bestellen. Bijvoorbeeld bij PuurenFit.nl. Succes en smul ze ;)

Reageer op dit artikel

kikkererwten nootjes
5 heerlijke gezonde tussendoortjes

Tussendoortjes, je hebt ze nodig! Om de 3 uur eten is het meest ideale, dat lukt mij ook niet altijd,...