Glutenvrije lunch met hummus en gegrilde paprika

  -  Lunch   -  Glutenvrije lunch met hummus en gegrilde paprika
glutenvrije lunch

Glutenvrije lunch met hummus en gegrilde paprika

// <![CDATA[ googletag.pubads().definePassback('/4217/3rdparty/Eerlijketen', [1, 1]).setTargeting('campaign', ['201603299']).display();
// ]]>

Het is lunchtijd en je hebt zin in brood… Brood is voor mij niet altijd goed om te eten vanwege mijn gevoeligheid voor gluten. Dat betekend niet dat het nooit mag, maar ik moet wel oppassen. En laat ik brood nu juist zo lekker vinden… Oplossing: glutenvrij vital brood van Schär. Daar maak je een heerlijk ontbijt of een goede, glutenvrije lunch mee zonder dat je brood hoeft te missen. Om het af te maken heb ik zelf een lekkere knoflook hummus gemaakt en als topping gegrilde paprika en zwarte olijven. Zo kom je de dag wel door zonder gluten, enjoy!

~ adv. ~

Wat heb je nodig voor de glutenvrije lunch

Voor 2 peronen

  • 4 sneetjes glutenvrij brood (ik heb Schär Mehrkorn gebruikt)
  • 2 gegrilde puntpaprika’s (je kunt ze zelf grillen of gegrild kopen)
  • Handjevol rucola
  • 2 el zwarte olijven (in stukjes snijden)

Voor de knoflook hummus

  • 570 gr biologische kikkererwten
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 citroen
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • 1 el biologische Griekse yoghurt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl verse peterselie
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Start met de hummus en als je zelf de paprika grilt verwarm de oven voor op grilstand op 225 graden
  2. Voeg alle ingredienten voor de hummus in de blender en mix tot het een geheel is geworden
  3. Proef of de hummus op smaak is, voeg anders nog wat paprikapoeder, peper en himalaya zout toe
  4. Schep de hummus in een schaaltje en maak het mooi plat met de bolle kant van een lepel en tot met wat olijfolie, knoflook(poeder) en paprikapoeder
  5. Als je zelf de paprika grilt: leg de puntpaprika’s in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en zout
  6. Gril ze tot het vel zwart wordt en haal ze er dan uit
  7. Dek de paprika’s af met folie of in een schaal met een deksel en laat 15 minuten staan, daarna kun je ze heel makkelijk ontvellen
  8. Snijd de paprika in reepjes of door de helft (net wat je lekker vindt) en begin met het beleggen van je broodjes
  9. Eerst doe je wat hummus erop, dan top je met wat rucola, paprika, olijven en peper en eet smakelijk!

glutenvrije lunch

 

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1