Healthy Kerst: kalkoenfilet gevuld met pesto en doperwten- muntpuree
// <![CDATA[
googletag.pubads().definePassback('/4217/3rdparty/Eerlijketen', [1, 1]).setTargeting('campaign', ['2016100652']).display();
// ]]>
De gezelligste tijd van het jaar staat voor de deur; de feestdagen! Die kan je natuurlijk niet zomaar aan je voorbij laten gaan. Ik wil je laten zien dat je ook op een gezonde manier heerlijk kunt genieten van een Kerstdiner.
Kenwood heeft mij en vijf andere bloggers uitgenodigd om de Kenwood #Xmaxbattle tegen elkaar aan te gaan. Hiervoor mogen we hun nieuwste keukenmachine, de KENWOOD Chef Titanium gaan gebruiken. Samen met Reny van Mind Your Feed en Teni van Fitbeauty vorm ik ‘Team Healthy’ en gaan we de challenge aan tegen ‘Team Comfort’. En psst, jij kunt ook kans maken op de KENWOOD Chef Titanium door te stemmen op ons menu!
De battle vindt plaats bij Fifteen Amsterdam. Daar hebben we eerst mogen genieten van een leuke workshop van Peter Lute. Wat een heerlijke en mooie dessert gerechten heeft hij gemaakt! Toen was het onze beurt, onder flinke tijdsdruk hebben we met bloed, zweet en tranen binnen 45 minuten ons ultieme gezonde Kerstdiner op tafel gezet.
Vooraf hebben we natuurlijk een masterplan bedacht, met welk 3-gangen diner gaan we winnen van Team Comfort? Het moet ook passen bij ons, bij elkaar en bij de feestdagen. Dit is onze menukaart voor de dag;
Voorgerecht
Overheerlijke Pastinaak appelsoep met geroosterde amandelen van Reny van Mind Your Feed
Hoofdgerecht
Kalkoenfilet gevuld met pesto en doperwten- muntpuree van mij
Nagerecht
Havermout cups met kokos custard vulling waar je werkelijk je vingers bij aflikt van Teni van Fitbeauty
Vol inspiratie ben ik aan de slag gegaan met de kalkoen. Kalkoen past mooi bij de feestdagen en filet is magerder, maar minstens zo lekker in dit recept! De doperwten- muntpuree maakt het geheel lekker fris en past goed bij de notige smaak van de pesto. Yes, dit is een kerstdiner waar je heel blij van wordt en zonder zorgen van kunt genieten ;-)
Met dit fantastische apparaat kun je werkelijk alles maken en zoveel sneller en makkelijker dan zonder, ik ben fan. De machine is erg krachtig, 1500 W en er zit zelfs een LED-verlichting in de mengkom. Zo kun je heel goed zien hoe het met je creatie gaat. Ik ben al klaar voor de Kerst, jullie ook? Oh en wil jij kans maken op dit waanzinnige apparaat? Stem dan op ons menu en wie weet kun jij straks ook aan de slag met deze alleskunner!
Healthy kerst: kalkoenfilet gevuld met pesto en doperwten- muntpuree
Voor de kalkoenfilet met pesto
- 4 bio kalkoenfilets
- 100 gr basilicum
- 150 gr blanke amandelen (50 gr voor decoratie)
- 150 gr parmezaanse kaas (50 gr voor in de kalkoen)
- 2 teentjes knoflook
- Salie blaadjes
- Olijfolie
Voor de doperwten munt puree
- 300 gr bio doperwten
- 20 gr munt
- 2 teentjes knoflook
- 1 ½ citroen
- 1 a 2 flinke scheuten olijfolie
- peper en himalaya zout naar smaak
Voor de groente side
- Biologische kleine tomaatjes met tak eraan
- Olijfolie
- peper en himalaya zout naar smaak
Keukenbenodigdheden
- bindtouw
- braadslee
- KENWOOD keukenmachine Chef Titanium en foodprocessor accessoire
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200, of voor de langere versie, op 120 graden (Als je de tijd hebt dan zou ik adviseren om de kalkoen op een lagere temperatuur en een langere tijd in de oven te zetten. Dan wordt de kalkoen wat malser en sappiger. Heb je weinig tijd dan is de korte versie ook heerlijk)
- Verhit een pan en rooster daar 100 gram van de amandelen in tot ze mooi goudbruin zijn
- Snijd de kalkoen in en leg er een stuk folie overheen en sla ze wat platter met een pan
- Doe alle ingrediënten voor de pesto (behalve de kalkoen, noten voor decoratie en kaas voor in de kalkoen) in de keukenmachine en mix tot het een mooie pesto is, ik houd wel van een beetje een grove pesto
- Smeer de kalkoen in met de pesto, rasp de overgebleven kaas en strooi die ook over de kalkoen en breng op smaak met peper en himalaya zout. Rol de kalkoen op en verbind de kalkoenfilets met bindtouw zodat alle pesto en kaas mooi op zijn plek blijft
- Verhit de braadslee met kokos- of olijfolie en braad de kalkoen rondom goud bruin
- Zet de braadslee in de oven voor ongeveer 15-20 minuten, of voor de langere versie, 2 uur
- Maak ondertussen de doperwten munt puree
- Kook de doperwten ongeveer 5 minuten in een pan met water en wat zout
- Giet de doperwten af, doe alle ingrediënten voor de puree in de keukenmachine en mix tot het een mooie gladde puree is geworden
- Proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat kruiden
- Zet de laatste 10 minuten de tomaatjes in de oven, besprenkel ze met wat olijfolie, peper en himalaya zout
- Hak de overgebleven amandelen in stukjes en bak die in een pan even kort goudbruin
- Haal alles uit de oven
- Snijd de kalkoen in mooie plakjes en verhit een pan met wat olie en bak daar kort de salie in
- Maak dan de borden op
- Begin met de puree, leg daar de plakjes kalkoen op, strooi de nootjes er overheen, leg wat salie er bovenop en de tomaatjes ernaast
- Bestrooi met nog wat peper en eet smakelijk!