• 15Dec

    Gerookte zalmsalade en garnalencocktail op een bedje van spitskool

    Christmas is coming! Om jullie alvast wat inspiratie te geven om dat heerlijke kerst- ontbijt, brunch of diner op tafel te zetten, heb ik hier alvast een voorproefje van een heerlijk voorgerechtje! Het is simpel om te maken maar door de felle kleur van de spitskool creëer je een prachtig gerechtje dat je veel minder tijd kost om te bereiden dan anderen zullen denken. ‘Fish is always a good idea’, daarom heb ik twee gerechtjes gemaakt die er allebei feestelijk uitzien en waardoor je bijna niet kunt wachten totdat het Kerstmis is;)

    Wat heb je nodig voor de gerookte zalmsalade?

    Voor ongeveer 4 personen

    • 150 gr. Gerookte zalm
    • 300 gr. Veldsla
    • Potje kaviaar
    • Eventueel wat nootjes bijvoorbeeld amandelen/pijnboompitten ter garnering

    Bereiding

    1. Zoek een mooi bord uit dat je leuk kunt aankleden en leg hier een bedje van veldsla op.
    2. Drapeer de zalm in feestelijke rolletjes en leg deze op het bedje van sla.
    3. Vervolgens heb ik ervoor gekozen om de kaviaar in het midden van het bord te leggen maar dit kun je natuurlijk verspreiden zoals je dat zelf leuk vindt.
    4. Je kunt zelf een dressing maken maar ook een kant en klare gebruiken. Ik heb de olie met dille gebruikt die bij de zalm zat en daarna wat amandelen in stukjes gesneden ter garnering.
    5. Als laatste strooide ik nog wat peper over het geheel en legde ik twee partjes citroen in het midden voor de smaak, en that’s it!

    zalm 2

    Wat heb je nodig voor de garnalen-cocktail salade op een bedje van spitskool?

    Voor ongeveer 4 personen

    • 1 Felgekleurde paarse spitskool
    • Cocktail garnalen
    • 1,5 Avocado
    • Knoflook-mayonaise
    • Ketchup
    • Peterselie

    Bereiding

    1. Was de spitskool en verwijder de buitenste lagen. Wat je overhoudt zijn hele stevige, compacte blaadjes die goed dienen als feestelijke ‘bakjes’.
    2. Snijd de Avocado in kleine blokjes en meng deze met de cocktailgarnalen.
    3. Maak van de knoflook-mayonaise en de Ketchup een lekker cocktailsausje en meng dit door de avocado met garnalen.
    4. Let kleine beetjes van het mengsel in je spitskool ‘bakjes’ en garneer als laatste met wat peterselie.
    5. Smullen maar!

    Spitskool

    TIP: Alle boodschappen komen van Lidl en zijn van de speciale ‘Lidl Delicieux‘ aanbiedingen. Lidl heeft lekkere producten die er speciaal voor Kerst extra feestelijk uitzien en die je Kerst net even iets magischer maken;)

Reageer op dit artikel

vegan zalmsalade
Vegan ‘zalm’ salade

Is het al lunch tijd? Deze vegan 'zalm' salade past perfect binnen een vega-eetstijl doordat er geen dierlijke producten aan...