• 04feb

  Crunchy noten chocolade reep

  Dit is me toch een partijtje lekker! Wat hebben we genoten van deze crunchy noten chocolade reep. Ik sta natuurlijk regelmatig in de keuken te testen met chocolade. Nieuwe smaken bedenken en ontdekken voor Ridiculously Good. Nu had ik nog een restje gesmolten rauwe chocolade over en er stond een pak rijstwafels voor mijn neus (nog van de lunch), daar moet ik iets mee doen dacht ik! Sowieso vind ik chocolade rijstwafels heerlijk, alleen zijn die uit de super niet zo gezond voor je, dus maak ik ze vaak zelf. Heel simpel, je doopt de rijstwafel met 1 kant in de gesmolten chocolade en tadaa, je hebt een chocolade rijstwafel. Nu wilde ik er iets spannenders van maken, een rijstwafel reep met noten, vanille en rozijnen reep. Mmm, klinkt dat je ook als muziek in de oren? Aan de slag!

  Wat heb je nodig voor de crunchy noten chocolade reep?

  • 2 biologische rijstwafels met quinoa
  • 20 gr ongeroosterde macadamia
  • 20 gr ongeroosterde pecannoten
  • 20 gr rozijnen
  • 50 gr rauwe chocolade
  • 1 tl vanille extract
  • snufje himalaya zout

  Bereiding

  1. Verkruimel de rijstwafel in een beslagkom
  2. Hak de noten grof en voeg toe aan de rijstwafel
  3. Voeg dan de rozijnen, zout en vanille toe
  4. Roer even goed door en roer vervolgens de gesmolten chocolade er doorheen
  5. Gebruik een vierkante ovenschaal of bakplaatje en leg daar een stukje bakpapier op
  6. Schep daar het mengsel in en druk zacht aan zodat het goed verdeeld is en het een groot vierkant of rechthoekig blok is geworden
  7. Zet in de koelkast om de chocolade te laten stollen
  8. Haal het na ongeveer 20-30 minuten uit de koelkast en snijd in stukken/ repen en geniet!

  crunchy chocolate nuts

  chocolade rijst noten snack

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
prei quiche recept
Perfecte prei quiche met champignons

Een quiche, heerlijk! Je kunt er zo mee variëren qua smaakcombinaties en ik vind het er altijd zo gezellig uitzien. Dit...

Sluiten