• 11mrt

    Briljante broccolisoep

    Broccoli is super gezond. Het wordt zelfs gezien als de gezondste groente die er is. Broccoli bevat nog geen 30 calorieën per 100 gram, 2,5% vezels en 90% uit water. Ook bevat broccoli amper vet, veel vitamine C, vitamine A, B1, B2, B6, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, zink en koper.

    Vezels zijn erg belangrijk voor het lichaam en helpen bij het afvallen, ze nemen namelijk vocht op en beschermen de darmen. Broccoli bevat ook veel antioxidanten, die beschermen het lichaam tegen kanker en hart- en vaatziekten. Kortom een groente die niet mag ontbreken in je keuken.

    Je kunt broccoli in veel gerechten verwerken door je stomen, te wokken of om een lekker soep mee te maken. Hieronder een makkelijk en heerlijk recept voor deze supergroente.

    Broccolisoep met geitenkaas en walnoten

    • 800 ml groentebouillon of water
    • 1 kg broccoli
    • Geitenkaas
    • Handjevol walnoten
    • Olijfolie
    Broccoli
    Walnoten

    Bereiding van de broccolisoep

    1. Breng de groentebouillon of water aan de kook en voeg de broccoli toe.
    2. Kook het 7 tot 8 minuten dat de broccoli nog goed groen is en giet dan de broccoli af maar bewaar het kookvocht.
    3. Pureer de broccoli in de blender met wat kookvocht tot je een gladde groene soep hebt. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe als het te dik is.
    4. Zet de soep op het vuur en voeg zout en peper naar eigen smaak toe. Een beetje sambal als je van pittig houdt.
    5. Serveer daarna met wat geitenkaas, walnoten, en olijfolie. Eetsmakelijk!

    Broccolisoep met geitenkaas en walnoten

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
Uiensoep
Antioxidanten boost: uiensoep voor een luie zondag

Op een zondag heb ik meestal niet zoveel zin om uitgebreid te gaan koken. Een heerlijke uiensoep is dan een...

Sluiten