Beestachtig gezonde brownies

  -  Comfort Food   -  Beestachtig gezonde brownies
Beestachtige brownies recept

Beestachtig gezonde brownies

Wie houdt er nou niet van brownies? En elke brownie liefhebber heeft ze vast wel een keer zelf gemaakt. Ook ik moet toegeven een zwak te hebben voor deze lekkernij. Een mooie reden dus om ze aan te pakken en voilá, een nieuw recept; beestachtig gezonde brownies met biologische pindakaas!

Als je net als ik, erg houdt van gezonde zoetigheid, haal dan de volgende basis producten in huis en je komt een heel eind (veel gebruikt in zoete gezonde snacks):

  • Kokosolie
  • Rauwe cacao poeder
  • Biologische agave siroop
  • Biologische ahorn siroop
  • Amandelmeel
  • Amandelen
  • Dadels
  • Biologische amandelpasta
  • Biologische pindakaas
  • Himalaya zout of Keltisch zeezout

Beestachtige brownies ingredienten

Zelf gezonde brownies maken:

Ingrediënten:

  • 4 el biologische pindakaas
  • 8 el ahorn siroop
  • 1/4 tl Himalaya zout of Keltisch zeezout
  • 1/2 tl bak soda
  • 4 el rauwe cacao poeder
  • 1 lijnzaad ei ( 1tl lijnzaadmeel en 2 tl gekookt water, roeren en 5 min opzij zetten)
  • Kokosolie

gebroken lijnzaad ei

Gezonde brownie mix

gezonde brownies maken

brownies met swirl

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Smeer een 8×8 ovenschaal in met kokosolie
  3. Mix in een kom 2 el pindakaas, ahorn siroop, zout, bak soda, rauwe cacao en het lijnzaad ei tot een mooie gladde massa
  4. Giet de mix in de ovenschaal
  5. Verwarm de andere 2 el pindakaas in een pannetje zodat het mooi zacht wordt
  6. Verdeel de gesmolten pindakaas in de hoeken op de brownie in de ovenschaal en maak er met een lepel swirls mee
  7. Plaats 25 minuten in de over en voilá

Gezonde brownies

Gezonde brownies recept

Comments: 16

  • Marissa
    29 juni 2016

    Dit lijkt me een erg lekker recept. Maar ik hou persoonlijk niet van pindakaas. Heb je toevallig een tip om deze te vervangen?

  • Tina
    5 november 2015

    Hey, Het was super lekker! voor mij net zo lekker als een gewone brownie. Ik heb wel de helft kokosbloesemsuiker gebruikt.
    Ga dit nog eens maken voor mijn beste vriendin haar verjaardag dit weekend!

  • Tina
    24 september 2015

    Hey,

    Kan je ook een gewoon ei gebruiken inplaats van het lijnzaad ei?

    Bedankt!

  • Brechtje
    24 december 2014

    Heerlijk recept. In ieder geval zo site het eruit/ruikt het! Het gaat alleen wel hard in de oven, het lijkt een beetje te donker. Maar als hij is afgekoeld gaan we hem proberen en zullen we zien of hij de volgende keer iets minder lang in de oven moet. Ik was trouwens een beetje verward door het bovenste lijstje, ik dacht namelijk dat ik ook dadels enzovoort nodig had.. Maar goed die gaan wel op

      • Brechtje
        16 januari 2015

        Ja klopt, met dadels kan je altijd wel iets lekkers maken! De brownies waren heerlijk! Ik had zelf geen pinda gebruikt, maar ‘gemende noten pasta’ van het merk horizon. Was super lekker! Dank je voor het recept

  • Sanne
    5 november 2014

    Wat een fijn gezond recept! Voor mij is niet snoepen ook geen optie, maar dan natuurlijk graag een beetje healthy en bewust. Ik ga dit recept zeker eens uitproberen!

  • Saskia
    8 februari 2014

    Echt zalig!!! En je hoeft je niet schuldig te voelen tijdens het eten! Super

  • Sandra
    6 januari 2014

    Staat nu in de oven! Ben benieuwd, beslag is al heerlijk :-) Bedankt voor je lekkere recepten!

  • Pieter van de Kimmenade
    23 oktober 2013

    Brownies

    Dank voor het recept!

    Kunt u me vertellen hoeven eetlepels kokosolie toegevoegd moeten worden. Het recept laat dit namelijk in het midden

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1