• 29Aug

    Avocado Carbonara Pasta

    Mmm carbonara is erg lekker, maar niet super gezond natuurlijk. Toen ik de avocado carbonara pasta voorbij zag komen ben ik direct naar de supermarkt gegaan om de ingrediënten te halen. Dit moet goed zijn dacht ik! En ja hoor, het is heel erg goed zelfs. We hebben er wel wat spek doorheen gedaan want ja dat mocht ik van mijn vriend er niet uit laten, maar als je geen vlees wilt eten dan kun je vega spekjes kopen of het gewoon weg laten. De smaak van de saus zelf is echt al een feestje op zich!

    Wat heb je nodig voor de avocado carbonara pasta

    • 1 rijpe avocado
    • 1 teen knoflook
    • 1 eigeel
    • Sap van een halve citroen
    • 100 ml kokosroom of kookroom
    • 1 el olijfolie
    • 3 plakjes bacon
    • spelt volkoren pasta, hoeveelheid naar eigen keuze (de saus is voor 4 personen)
    • Parmezaan naar smaak

    Bereiding

    1. Kook de pasta
    2. Doe de avocado, knoflook, eigeel en sap van de citroen in de blender (of gebruik een staafmixer)
    3. Voeg halverwege de room toe en mix nog goed door, breng op smaak met peper en zout
    4. Snijd de plakjes bacon in kleine stukjes
    5. Verhit een pan en bak daar de bacon mooi goudbruin in
    6. Giet de pasta af, doe de pasta terug in de pan en besprenkel met wat olijfolie
    7. Voeg de avocado carbonara toe en een handje geraspte parmezaan en roer goed door
    8. Serveer op de borden en top met de bacon en parmezaan

Reageer op dit artikel

aubergine salade
Aubergine salade met een Mediterraans tintje

Aubergine salade met een Mediterraans tintje en een fantastische smaak! Ik maakte dit gerecht afgelopen weekend voor bij een bbq,...