• 11jan

    4 granen couscous met pompoen

    Een nieuwe frisse start van 2016, die moeten we natuurlijk beginnen met een gezonde en heerlijke maaltijd! Met de granen van Artisan kun je eindeloos variëren, ze hebben; 4 Grain Couscous, Freekeh, Quinoa, Spelt, Quinoa&Bulgur en Bulgur. Vandaag hebben we zin in couscous dus de keuze voor 4 Grain Couscous is snel gemaakt. Doordat de meergranen couscous veel vezels bevat, is het een gezond alternatief voor bijvoorbeeld witte rijst of pasta.

    De couscous is heel snel te bereiden (4 minuten) en is erg geschikt als maaltijdsalade. Door de zachte smaak kun je het eenvoudig combineren met je favoriete groenten. Ik had nog pompoen in huis en dat vond ik een mooie match met couscous. De 4 Grains Couscous is rijk en vol van smaak plus een goede bron van vezels. Een voedzame en smaakvolle maaltijd die binnen een mum van tijd op tafel staat, wat wil je nog meer?

    Wij hebben er de volgende dag weer van gegeten en omdat alle smaken mooi zijn ingetrokken was het zelfs nog lekkerder!

    Wat heb je nodig voor de couscous met pompoen

    Voor 4-5 personen

    • 4 Grain Coucous van Artisan (excl. verkrijgbaar bij AH)
    • 200 gr pompoen
    • 1 ui
    • 1 rode paprika
    • 1/2 komkommer
    • 100 gr feta
    • 1/2 chili peper
    • 1 teentje knoflook
    • Handjevol verse koriander en peterselie
    • Groentebouillon
    • Peper en zout

    Voor de gehaktballetjes

    • 300 gr biologisch rundergehakt
    • 2 el ras el hanout
    • 1 ei
    • 1 teen knoflook
    • 1/4 ui gesnipperd
    • 1 tl chilipeper
    • 2 el verse koriander

    Saus

    • 2 a 3 el Griekse yoghurt
    • 1/2 limoenschil
    • 1 teentje knoflook
    • 1/2 chili peper

    Bereiding

    1. Snijd de pompoen in kleine blokjes en snipper de ui en de knoflook (ook alvast de knoflook voor in de saus)
    2. Doe alle ingrediënten voor het gehakt bij elkaar en maak er kleine balletjes van
    3. Verhit een pan op het vuur met wat kokosolie en fruit daar de ui en 1 teentje knoflook in
    4. Voeg daarna de balletjes gehakt toe en bak rondom bruin
    5. Kook de pompoen voor ongeveer 15 minuten
    6. Voeg dan de pompoen toe en roerbak even goed door
    7. Zet een steelpannetje groentebouillon op en maak daar de 4 Grain Coouscous in
    8. Snijd ondertussen de tomaten, komkommer, feta, chili en kruiden in stukjes
    9. Verhit een klein pannetje met wat kokosolie en fruit daar de chili en knoflook in
    10. Schep de yoghurt in een kommetje en roer daar de 1/2 limoenschil door en een klein beetje sap
    11. Vervolgens schenk je de knoflook en chili samen met de olie over de yogurt en klaar is je saus
    12. Pak een mooie schaal of grote kom en leg daar de couscous in.
    13. Maak het gerecht op met alle groenten en kruiden, schenk er wat yoghurtsaus overheen en eet smakelijk!

    couscous-recept-gezond

    couscous-recept-gehakt-pompoen

    couscous-recept-artisan

Één reactie

  1. 29 maart 2016 om 10:36

    Het is inderdaad gebruikelijk dat er pompoen bereid wordt met couscous maar de gehaktballen horen daar niet thuis!

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
venkel gratin recept
Venkel gratin on the side

Venkel gratin of venkel puree is echt een heerlijke side-dish! Venkel is een smaakvolle, frisse groente dat een beetje naar anijs...

Sluiten