0
Meesterlijke Mango Chutney
Mango is een fruitsoort waar je lichaam heel blij van wordt. Mango zit namelijk boordevol vitamines, mineralen, enzymen en het is een prebiotic food. Wat betekent dat er prebiotische vezels inzitten die selectief de groei en/of de activiteit van één of meerdere soorten bacteriën in de dikke darm stimuleren en daarom heel goed zijn voor je darmen en je spijsvertering.
Een heerlijk product om veel in de keuken te gebruiken. Deze keer hebben we er een spicy mango chutney van gemaakt, maar je kunt mango ook goed in salades verwerken, smoothies, breakfast bowls en als tussendoortje.
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de mango chutney
- 2 eet rijpe mango’s
- 1 el agave siroop of ahorn siroop
- 1 rode peper
- 1 tl peper
- Himalaya zout of Keltisch zeezout
- Sap van 1 limoen
- Snufje kurkuma
Tip: lekker om te serveren met wat papadums of met dit lekkere Indiase recept
Bereiding
- Snijd de mango in kleine blokjes en doe ik een bakje met de agave of ahorn siroop
- Haal vervolgens de zaadlijst uit de rode peper en snijd de peper in dunne ringetjes
- Bak de mango aan in een hapjespan tot het zacht wordt
- Voeg de agave toe en bak mee tot dat het mooi is gekarameliseerd
- Voeg de pepers bij de mango samen met de peper, zout en blus af met de limoen sap en kurkuma
- Roer goed door en schep in een bakje