Vegan ‘zalm’ salade

  -  Lunch   -  Vegan ‘zalm’ salade
vegan zalmsalade

Vegan ‘zalm’ salade

Is het al lunch tijd? Deze vegan ‘zalm’ salade past perfect binnen een vega-eetstijl doordat er geen dierlijke producten aan zijn toegevoegd. De kikkererwten in deze salade zijn een bron van eiwitten, koolhydraten en vezels die je een lang verzadigd gevoel geven en de neiging om te gaan snacken verkleinen. (Wat wil je nog meer?!) Super simpel om te maken en oh zo lekker:)

Tip: je kunt de ‘zalm’ salade in een luchtdicht bakje 3-4 dagen bewaren in de koelkast

~ adv. ~

Wat heb je nodig voor de vegan ‘zalm’ salade

  • 1 blik kikkererwten
  • 4-5 el tahini
  • 2-3 el citroensap
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 el olijfolie
  • 2 bosuitjes
  • 1/2 stengel bleekselderij
  • 1 a 2 augurken (hangt van de grote af en je eigen smaak)
  • 1 el vegan mayonaise
  • 6 cherrytomaatjes
  • Handjevol verse dille (naar eigen smaak)
  • peper en himalaya zout naar smaak
  • Rucola naar smaak

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten goed af en doe in de blender samen met de tahini, citroensap, peterselie, rozemarijn, mosterd en de olijfolie en blend tot het een zachte structuur is geworden (niet te zacht want je wilt nog wel een bite houden)
  2. Snijd de bosuitjes en de dille fijn en de cherrytomaatjes, augurk en de bleekselderij in plakjes
  3. Schep de salade in een kom en meng met de bosui, dille en bleekselderij
  4. Breng de salade op smaak met de vegan mayonaise en peper en himalaya zout
  5. Toast wat sneetjes brood en smeer de salade erop en top af met de cherrytomaatjes, augurk en wat rucola

vegan zalmsalade

zalmsalade veganistisch recept

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1